(Laagendalsposten)

Klokken 11.15 i dag møttes samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) og prosjektleder for nye E134, Tom Hedalen i Statens vegvesen, på Kobbervoll bru på Meheia. I bagasjen fra Oslo hadde ministeren med seg en gladnyhet for innbyggerne på Meheia. Den omdiskuterte bommen skal flyttes åtte kilometer vest, det vil si at bommen plasseres på kommunegrensen/fylkesgrensen.

Bommen var tenkt plassert der hvor den nye E134 slutter/starter, rett ved Kobbervoll bru. Dette ville ført til at innbyggerne på Meheia må betale hver gang de skal i butikken eller benytte seg av andre servicetilbud i egen kommune.

Innbyggerne på Meheia har fått sterk sympati og støtte i at bommen bør flyttes til kommunegrensa. Flere rikspolitikere har også engasjert seg i saken.

Prosjektleder for E134 Damåsen-Saggrenda har tidligere opplyst at flytting av bommen vil føre til et tap på 30 millioner kroner. 10 millioner kroner for å flytte selve bommen og 20 millioner kroner i mindre bominntekter fra bomstasjonen på en periode på 15 år.

LES OGSÅ: Intet bomsvar på Meheia

LES OGSÅ: Dette svarer samferdselsministeren om Meheia-bommen

LES OGSÅ: NAF reagerer på ønske om bomflytting