Gå til sidens hovedinnhold

May-Britt (36) satser igjen og på Hokksund: – Litt redd for å prøve på nytt

Kokk, montør, missedeltaker, endurokjører og hudpleier - May-Britt Hagane (36) har prøvd seg på mye forskjellig og nå prøver hun seg på Hokksund.

For abonnenter

May-Britt Hagane flyttet nylig til Hokksund og 1. november skal hun starte opp Hagane Hudpleie i sin nye hjemby.

– Jeg håper jungeltelegrafen sprer seg og at jeg får møte mange nye mennesker her i Hokksund ganske snart, sier May-Britt.

– Veldig spent

Eikerbladet møter May-Britt i Stasjonsgata 70 i Hokksund sentrum. Mange eikværinger kjenner til denne ikoniske bankbygningen som ligger et steinkast unna togstasjonen.

Her har 36-åringen gleden av å slå seg ned og sammen med Astrid Camilla Dalberg, som driver Gamle Banken Frisør i lokalene fra før. De møttes fordi May-Britt selv var kunde her.

– Dette tror jeg blir veldig bra, sier Dalberg som åpnet frisørsalongen i august 2020.

Hun er veldig fornøyd med lokasjonen, lokalene og ikke minst hvordan kundene har tatt henne imot.

– Vi har fått en fin kundebase alt og tror det kan bli ekstra fint at vi nå kan tilby flere tjenester, fortsetter hun.

For May-Britt skal nemlig drive med noe annet enn hår og negler, og kommer til å ha sin egen lille "avdeling" i lokalene. Her skal hun tilbyr alt fra microblading (permanent øyenbrynsmakeup), vippeløft, brynslaminering, vipper og bryn, voksing av ansikt og ansiktsbehandling.

LES OGSÅ: Her har noen kasta et lass med søppel: – Helt horribelt

– Begynner på nytt

Det er snart to år siden May-Britt forelsket seg i en eikværing som igjen gjorde at hun endte opp her - og nå kan gå til jobb. Opprinnelig er hun fra Vegårshei på Sørlandet.

Dette er riktignok ikke første gang hun starter «på nytt». I 2016 gikk hun tilbake til videregående for å følge drømmen om å åpne en egen hudpleiesalong, og i 2018 åpnet hun dørene til "Amazing Look" i Arendal. Men før dette hadde hun vært innom det ene og det andre.

– Da begynte jeg jo helt på scratch. Jeg er egentlig utdannet kokk. I tillegg jobbet jeg flere år som montør i Sector Alarm og har også vært båtinnredningsmontør, sier May-Britt som på fritiden kjører motorsykkel og deltar i enduroløp.

I 2009 og 2011 deltok hun i Frøken Norge, og begge årene kom hun til semifinalen i den da populære konkurransen. Agderposten skrev at hun ble et kjent navn langt utenfor Aust-Agders grenser og lenge lå hun høyt oppe på ulike kjendislister i Norge.

– Tror du mange vil kjenne deg igjen?

– Nei, ikke her! Og det er ikke noe jeg går rundt og roper høyt ut om heller, sier sørlandsjenta og ler.

LES OGSÅ: Thomas (37) og familien var i ferd med å miste huset - nå kan alt ha snudd

– Vært vanskelig

Selv om det kan se ut til at May-Britt kaster deg ut i det meste uten problemer, forteller hun at det ikke alltid har vært lett.

– Jeg har slitt med angst siden starten av 20-årene, og gjør det fortsatt. Akkurat nå er jeg sykemeldt. Jeg har perioder som er tøffere enn andre.

En av disse periodene var like før hun i fjor måtte begjære selskapet sitt konkurs. Da hadde hun flyttet hudpleiesalongen sin fra Arendal, til Drammen og så til Asker.

– Koronaen kom og det gikk ikke rundt. Vi måtte holde stengt i lange perioder og til slutt måtte vi bare innse at det ikke gikk lenger, sier May-Britt.

Likevel er hun nå klar for å satse på nytt og på at koronaen ikke vil holde kunder unna. Og selv om hun er klar over at hun kanskje aldri vil bli kvitt angsten, så klarer hun å se framover.

– Jeg gleder meg veldig til å komme i gang. Jeg starter litt rolig med to dager i uka, også få vi se om jeg etter hvert klarer å jobbe hundre prosent. Det er målet. Det er når jeg jobber jeg klarer å gi litt slipp på tankene. Samme gjelder når jeg kjører motorsykkel. Da må jeg bare fokusere på det og ikke på hvordan jeg føler meg, sier May-Britt.

Hun ønsker derfor veldig at dette skal gå bra, og sitter med et inntrykk av at eikværinger er flinke til å benytte seg av lokale tilbud.

– Jeg er fra et lite sted selv og har hørt at det er veldig sånn her. Så jeg gleder meg. Vi har kundekveld 3. november og er veldig spent på hvem som kommer, sier May-Britt.

Kommentarer til denne saken