(Drammens Tidende)

DRAMMEN: Mjøndalens sesong har gått fra vondt til verre i år. Nå har klubben fått en ny utfordring på bordet:

Det er nå sendt inn en bekymringsmelding fra klubben til Norges Fotballforbund (NFF), angående kampfiksing.

Meldingen til NFF angår keeper Sosha Makani (34). Det bekrefter daglig leder i MIF Berenike Wulfsberg til Drammens Tidende.

– Etter kampen mot Haugesund mottok klubben flere henvendelser angående kampfiksing. Da er det helt vanlig prosedyre at vi tar kontakt, forteller styrelederen.

Kommunikasjonssjef i NFF, Yngve Haavik, var den første som bekreftet at det var sendt inn en melding.

Haavik fortalte Drammens Tidende at NFF hadde blitt informert om mulig kampfiksing fra en klubb i vårt distrikt, på bakgrunn av sosiale medier.

– NFF gjør sammen med Lotteritilsynet undersøkelser i tråd med standard prosedyrer i slike saker. Inntil det er grunnlag for å konkludere om det er substans i ryktene eller ikke, kan vi ikke kommentere saken nærmere.

LES OGSÅ: Makani melder: – Dette vil bli min siste sesong i Mjøndalen

Makani-hat

Etter 0–7 tapet mot Haugesund mottok Sosha Makani haugevis av sinte kommentarer på Instagram fra iranske fotballsupportere. Han valgte til slutt å slette profilen sin.

Noen av disse kommentarene gikk på at Makani skal ha sluppet inn noen enkle mål. Dette skal ha skjedd både forut for tiden hans i Mjøndalen, og mens han har spilt på Consto Arena, ifølge innsenderne.

Flere av disse kommentarene har også blitt lagt ut på Instagram-profilen til MIF-trener Vegard Hansen.

Det er i etterkant at disse meldingene at NFF har mottatt bekymringsmelding fra Mjøndalen.

– Vi aner ikke hvor mange henvendelser klubben har fått eller om det kommer fra en person eller flere. Det trenger ikke ligge noe i dette i det hele tatt, sier daglig leder Wulfsberg.

– Var denne bekymringen en del av grunnen for at Makani var på benken i helgen?

– Det var av sportslige grunner. Hva som gjøres på klubb og hva som gjøres på sport er to forskjellige ting. Trenerne gjør sine vurderinger. Det at han var på benken i helgen handler mer om det sportslige.

Den daglige lederen sier de anser kampanjen utenfra som en hatkampanje mot en av deres ansatte.

– Vi er ikke bekymret. Vi tar vare på han og det viktige er å gjøre de grep som må gjøres.

Bryr meg ikke

Makani forteller i en telefonsamtale at han er informert av klubben at de har sendt inn bekymringsmeldingen. Han sier at han ikke er bekymret.

– Dette er ikke noe problem. Haterne sendte inn mange forskjellige meldinger om disse tingene og om andre ting. De vil bare at jeg skal bli sinna.

I forrige uke fortalte Makani til Drammens Tidende at han fikk mange millioner fans på nakken da han valgte å ytre sin kjærlighet til Teheran-klubben Esteghlal FC – erkerivalen til hans tidligere klubb Persepolis FC.

– De sendte disse meldingene til min mor, min far, på klubbens Instagram og mange andre steder. Jeg er vant til dette, det skjer alltid i Iran, det er kanskje ikke like vanlig i Norge.

Mandag sa Makani at dette er hans siste sesong i Mjøndalen.

– Vil du si det er en sammenheng mellom denne saken, og at du nå vil dra fra MIF?

– Nei, det har ikke noe med det. Som sagt så kan vi snakke masse om hvorfor jeg velger å dra, etter sesongen. Nå skal vi jobbe og fokusere på fremtidige kamper. Jeg skal gjøre mitt beste enten på banen eller fra benken, avslutter han.