(Drammens Tidende)

MJØNDALEN: Det melder Mjøndalen Fotball på sine nettsider onsdag kveld.

Sosha Makani har kontrakt med MIF ut 2022-sesongen, men uttalte til Drammens Tidende i høst at dette var hans siste sesong i klubben. Nå er det imidlertid klart at den iranske keeperen etter planen skal spille for MIF neste sesong likevel.

Idar Lysgård, som tok over som førstekeeper i MIF i høst og henviste Makani til benken, var på utgående kontrakt. Den blir ikke forlenget. Nå har Lysgård signert for 1. divisjonsklubben Åsane til ut 2023, og 27-åringen møter da Mjøndalen kommende sesong. MIF rykket som kjent ned fra Eliteserien.

- Sosha blir. Vi har pratet med ham, og han blir hos oss også neste sesong. Det blir en kamp mellom ham og Thomas Kinn om hvem som blir førstevalg, og i bakhånd har vi en ung og lovende målvakt i Erik Hejer, forteller Vegard Hansen til mif.no.

Hansen understreker også at han er veldig fornøyd med den jobben Idar Lysgård har gjort i sin tid i MIF. Lysgård spilte for eikerklubben i de åtte siste kampene i årets eliteserie.

Mjøndalen signerte keeperen Thomas Kinn (22) fra 2. divisjonsklubben Vard Haugesund tidligere i år. Kinn er MIF-spiller fra 1. januar.

Drammens Tidende har en stund forsøkt å få noen kommentarer fra Makani, men ikke lyktes med det. Etter det DT erfarer har Makani bestemt seg for å bli i MIF, fordi situasjonen hans personlig har forandret seg - etter at han i slutten av oktober sa at dette var hans siste sesong i klubben.

Dermed går Makani på sin sjuende sesong i MIF, men har tidvis hatt lange avbrekk grunnet låneopphold, skader og pause. 35-åringen står bokført med 90 A-kamper.