Sender du ikke barnet av gårde må du fortsatt betale for plassen. I Øvre Eiker kommune skal foreldre betale fra den dagen de igjen får tilbud om plass. Barn som allerede er i barnehagen eller SFO, skal betale fra 14. april.

Kan søke om støtte

Foreldrene som får tilbud om plass, skal derfor betale det samme som de gjorde før stengingen. Det vil være en del foreldre som har fall i inntekt som følge av for eksempel permitteringer. Disse kan søke om inntektsmoderasjon i foreldrebetalingen i barnehage på ordinær måte.

Forskrift om foreldrebetaling i barnehager gir rom for å søke om redusert foreldrebetaling og gratis kjernetid ved varig nedgang i inntekt.

Må betalte

Man skal ikke betalte for et tilbud man ikke får, men foreldre som mottar et tilbud i barnehagen blir fakturert på ordinær måte fra og med tirsdag 14. april. Det kreves ordinær betaling uavhengig av antall timer tilbudet omfatter.

Det er ingen unntak for familier med barn som er definert som sårbare og barn av foreldre med samfunnskritiske funksjoner.

Foresatte til barn som mottar tilbud i barnehage eller SFO, men velger å ikke benytte det, må likevel betale for tilbudet. Bestemmelsene gjelder også for tiden etter 20. april når barnehager og SFO gradvis åpnes igjen.

LES OGSÅ:

Nybakt lottomillionær fra Eiker tok endelig telefonen: – Mobilen hadde ikke batteri!

17. mai-toget avlyst i Eiker: – Spill «Ja, vi elsker» fra balkongen

Én av ti krangler med naboen: – Korona-krisen kan sette mange naboskap på prøve