Det er noen dager igjen, og du skal neppe bevege deg mye utenfor kjøkkendøra før du møter en politiker på frierferd. Noen politikere har nok høyere puls enn andre.

Eikerbladets meningsmålinger i dag gir en opptur for noen, og en desto større nedtur for andre. Det er dramatiske endringer i begge Eikerkommunene, hvis målingene holder stikk. I Øvre Eiker er det spenning om hvilket parti som blir størst, og dermed også hvem som skal styre ordførerklubba de neste fire årene. Hvis valgresultatet blir som målingene beskriver, er det i realiteten bare to ordførerkandidater; Knut Kvale (Sp) og Adrian Tollefsen (H). I teorien kan selvfølgelig Tollefsen slå seg sammen med Ap og Niclas Tokerud i en allianse.

På kort sikt gir det en maktgevinst for begge.
På lang sikt ytterligere forsterkning av politikerforakten. Det kan bli oppfattet som et svik blant deres velgere.

I Nedre Eiker råder spenningen blant annet om hvor mange «krakker» våre lokale politikere får i nye Drammen.
Helt uavhengig av hvilken partipreferanse du har, oppfordrer vi deg til å sette et kryss foran de lokale kandidatene.
Selv om Nedre Eiker på ingen måte er en liten «fillekommune» som Svelvik, kan en fort bli en lettvekter i selskap med maktkåte drammensere.

Rikspolitikerne bemerker seg fortsatt tungt i lokalvalgkampen. Frp har trolig stått for den største bommerten den siste uka. Sylvi Listhaugs bekymring, eller hennes «godhetstyranni», for båtflyktningene på tvilsomme og overfylte farkoster i Middelhavet, ser ikke ut til å være riktig medisin i 2019. Ifølge en fersk TV2-måling, taper Frp terreng (opp 0.6 % onsdag).
Ifølge Eikerbladets måling, gir Listhaugs utspill heller ingen positiv effekt. I tillegg utgjør halvparten av «bompartiets» oppslutning på 4,9 prosent tidligere Frp-velgere i Nedre Eiker.

Vi minner igjen om at årets valg er et lokalvalg. Sammen med gode kolleger i Amedia vil vi følge valgkvelden/-natta med raske og hyppige oppdateringer. Du finner det lokale stoffet på eikerbladet.no

Vi oppfordrer deg til å bruke stemmeretten, og ønsker alle et riktig godt valg.

Godt valg folkens. Bruk stemmeretten!

LES OGSÅ:

Siste ordførermåling før valget: Kvale øker populariteten. Tokerud og Tollefsen taper terreng 

Velgerflukten fortsetter for Ap og Høyre – de grønne partiene høster fruktene 

Høyre og Ap fortsetter å miste velgere – mens Sp holder koken og er størst 

Bildeserie

Dette ville 17 ungdommer i Eiker stemt - hvis de hadde stemmerett

Ap størst ved Eiker vgs., men er halvert på fire år