Det er litt pussig at «alle andre» vil kjøpe det politikerne i Øvre Eiker vil selge

LEDER: Stig Odenrud.

LEDER: Stig Odenrud. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LEDEREikebladet har skrevet mange saker om Øvre Eiker Energis framtidig eierskap. Selv om det er inngått en intensjonsavtale om salg med et selskap med samme «spenning» fra Ringerike, blir vi ikke overrasket om støpslet trekkes ut når kommunestyret skal konkludere.

Vi forstår at mange mener at motivasjonen kan synes kortsiktig, og at behov for å utløse frie midler for Øvre Eiker kommune kanskje er overdrevet.

LES MER OM SAKEN HER!

Befolkningsveksten koster, og behovet for utbygging av mange viktige funksjoner for både store og små er påkrevet. Det er likevel litt pussig at «alle andre» vil kjøpe det flertallet i politikken i Øvre Eiker vil selge.

Om ikke frierne fra både Midtkraft og Glitre har bedt opp til en langflat tango, så er det ingen tvil om at også de har stått mer enn parat på dansegulvet.

Det som kanskje har overrasket mest i denne saken er Senterpartiets sprekk på midten. Partiet som nærmest på død og liv skal beholde alt som det har vært, særlig lokalt selvstyre og eierskap. Men, titter vi litt bak i kulissene kan det hende at andre partier også har litt indre uro i denne saken.

Det største regjeringspartiet, Høyre, er heller ikke fritatt rumling i magen. Så spørs det hva som skjer i finalerunden i kommunestyret.

Vi tviler på at debatten legger seg de første dagene.

Det er litt pussig at «alle andre» vil kjøpe det politikerne i Øvre Eiker vil selge.

STIG ODENRUD, ANSVARLIG REDAKTØR (konst.)

Artikkeltags