Hvor lenge er midlertidig?

SKJERMDUMP: Eikerbladet 27. juni 2017.

SKJERMDUMP: Eikerbladet 27. juni 2017.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LederDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Hvor lenge kan noe være midlertidig? Ved Hokksund barneskole er det i hvert fall i åtte år. Trolig lenger. Det er åtte år siden en del av undervisningen ble flyttet ut i en brakkerigg. Den fikk det flotte navnet Paviljongen, men det er ikke alltid man kan gjemme seg bak et fint navn. I dag går FAU ved skolen ut her i avisen og krever at skolen blir prioritert for utbygging og renovering raskt. Antall elever øker og Hokksund er et vekstområde.

– Kapasiteten sprengt om bare fem år 

Skolebehovsplanen som er vedtatt i Øvre Eiker kommunestyre, gjorde at Hokksund ble prioritert lavere enn Vestfossen. Også der er behovene store. Å vekte skoler opp mot hverandre er ikke så enkelt når begge har store og udekkede behov. Kanskje må kommunens politikere si ja takk begge deler. Det er sjelden man kan ta seg råd til den slags «fråtsing», men dette kan faktisk være unntaket som bekrefter regelen.

Nye og moderne skolebygg er ikke seg selv det som skaper den beste skolen der elevene trives og lærer mye, men det er hevet over tvil at det kan forsterke en allerede positiv trend. Hokksund barneskole har et godt omdømme og gjør det bra. Det sier noe om at det er mye folk i sving der i gården. De får til mye selv om bygningsmassen er gammel, slitt og alt for trang for en moderne skole. Og trangere vil den bli.

En betydelig vekst i antall innbyggere vil gjøre situasjonen enda mer prekær. Med den voldsomme veksten det legges opp til spesielt i Harakollen må man regne med stor pågang av seksåringer som står klare til å gå over dørstokken til lærdommens kilde. Disse trenger plass og de trenger å føle på at politikerne prioriterer dem. Det er dyrt å bygge nye skolebygg, men i det lange løp kan det bli dyrere å la være.

Hokksund skole er fra midt på 1950-tallet. Den fungerte godt i mange år. Så kom behovet for mer plass og for åtte år siden kom brakkeriggen. Den gang ble det sagt at dette var en midlertidig løsning. Den midlertidige perioden bør nå være over. Det fortjener elever og de ansatte. Det handler om å fremskynde litt en investering som uansett må komme.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken