Det har igjen vært en svært aktiv august måned som fortsatte inn i september. Først ute var by- og laksefestivalen i Hokksund som samlet tusenvis av folk. Sist helg sørget arrangørene bak Eiker Matfestival og Vestfossenmarken for det samme. Alle de som har sørget for din fest, hygge og opplevelse gjør det på dugnad. En fantastisk innsats som det ikke er mulig å forstå hva ligger bak for oss som alltid kommer til dekket bord. For bordet er dekket. Arrangementene er så profesjonelle at våre forventninger blir skrudd i taket – og oppfylt.

Vi har ikke hørt et eneste pip om noe som har vært galt, eller gått galt, ved noen av arrangementene. Derfor deler vi med stor begeistring ut toppkarakter til alle dere som år etter år lager festligheter for oss. I denne gjengen er det ingen som ser på klokka eller teller timer. De gjør den jobben som er nødvendig. De fleste av oss skjønner jo at det ligger en innsats bak, men når alt er på stell når vi dukker opp som gjester, er det ikke lett å forstå alt som er forberedt og gjennomført.

Meld dere til dugnadstjeneste. Det er trengs.

STIG ODENRUD, ANSVARLIG REDAKTØR I EIKERBLADET

 

Ved århundreskiftet ble dugnadsinnsatsen i Norge verdsatt til fem milliarder kroner. Ifølge forsker Håkon Lorentzen ved Institutt for samfunnsforskning ved Universitetet i Oslo forstår verken svensker eller dansker ordet eller ideen «dugnad». – Den norske dugnadsånden er unik i verden, sa han til Aftenposten den gangen.

Og, det er i Utkant-Norge dugnadsinnsatsen er sterkest. Vi skal ikke plassere Eiker i utkanten av noe som helst, kanskje tvert imot. Likevel er Eiker i fremste rekke i å bruke fritida på dugnad.

Vi er litt bekymret for framtida til Vestfossenmarken. Med en knøttliten stab, i år bare en god håndfull, i arrangørstaben blir belastningen for stor på den enkelte. Det er ikke holdbart over tid, og jeg oppfordrer vestfossinger og andre tilhengere om å melde seg til tjeneste. Vestfossenmarken er viktig i seg selv, men også viktig for Eiker Matfestival. To er som kjent sterkere enn bare én.

På tampen må vi også heie litt ekstra på fotballgutta i Mjøndalen. De ligger godt an på tabellen, og får etter alt å dømme minst kvalikspill om opprykk. Hvis kommunereformen ikke får flere skjær i sjøen kan det jo hende at det er Mjøndalen som er topplaget i nye Drammen kommune om et par år, og ikke de med marineblå drakt? Et drømmescenario i høst ville kanskje vært en kvalik mellom Mjøndalen og de blå. Der de blå går ned og de brune opp, eller? Heia MIF!

LES OGSÅ:

Kjebab-suksess på Matfestivalen 

Bildeserie

Festigvalglimt fra Vestfossen

 

Bildeserie

Se hvem som var på Solberg Kiwi Cup 2018

Bildeserie

Bruktmarked på Mjøndalen torg

 

Bildeserie

Se hvem som var på konserten

 

Bildeserie

Suksess igjen for Allsang på Sanden

Hokksund «står på hue»: – Gøy å skape opplevelser