Mange har hatt mye glede av sitt medlemskap i Norges Automobil-Forbund (NAF). Det er en sterk politisk aktør innen nærmest alt som handler om samferdsel, bilpolitikk og trafikksikkerhet. Folk lytter når NAF taler. Selv om både veiboka og medlemsmagasinet Motor for mange er blitt digitalt, har de innflytelse, tyngde og slagkraft. Med cirka en halv million medlemmer når de mange.

Etter at et par av Motors representanter gjorde en stopp på Langebru Gjestegård i mars har kanskje tilliten og respekten til NAF falmet litt i Eiker. Omtalen de serverte på motor.no denne uka, etter å ha inntatt pytt i panne og et karbonadesmørbrød, var neppe noe høydepunkt for vertskapet. Når anmelderne i «matpatruljen» skriver at de ikke spiste opp eller ble mette, bare gretne, er det langt unna noe kompliment. Når de i tillegg krydrer sin ytring på tabloid vis blir det ikke bedre.

Da er det ekstra gledelig at de lokale stamgjestene reiser seg i protest. De er stort sett godt fornøyd med det de får servert. Ingen av dem forlanger eller forventer mer enn det de får for penga de legger igjen. Stamgjestene kommer igjen og igjen, det samme gjør busslast på busslast. Hadde maten de serverer på Langebru vært så dårlig hadde ingen av dem kommet innom igjen. Det er akkurat som i salg. Alle kan gjøre ett salg, men kunsten er å oppnå gjensalg. Det er først da det blir butikk.

De fleste av oss har vel stoppet ved en veikro for å fylle opp magen. Vi forventer ikke noe gourmetmåltid da. Så lenge maten smaker godt (nok), prisen ikke er for høy, betjeningen er hyggelig og sanitærforholdene er bra, så holder det.

Vertskapet på Langebru tar «slaktet» fra Motor på glitrende vis. De vil bruke vurderingen som inspirasjon til å bli bedre. Bedre kunne de ikke taklet det. De vet at parkeringsplassen blir full også i morgen. Det fordi det de leverer er godt nok for kunden. Samtidig ser vi også en utfordring framover. Nå er det langt til neste serveringssted langs E134. Når nyveien gjennom Kongsberg står ferdig kan de fort få en konkurrent som også ligger «midt i veien». Det bør også være en inspirasjon til utvikling og framgang.

STIG ODENRUD

Vertskapet tar kritikken på best mulig måte. De blir inspirert og vil bli bedre.