60 skift og 40 parykker

Dans: Apene er glade i å danse og å ha det gøy! Bak fra venstre: Eirik Arnesen Helgesen, Eline Arnesen Helgesen, Henrik Hjørund, Simen Fossesholm. Foran fra venstre: Ingrid Hoftun og Karoline Antonsen. Foto: Hokksund Byteater junior.

Dans: Apene er glade i å danse og å ha det gøy! Bak fra venstre: Eirik Arnesen Helgesen, Eline Arnesen Helgesen, Henrik Hjørund, Simen Fossesholm. Foran fra venstre: Ingrid Hoftun og Karoline Antonsen. Foto: Hokksund Byteater junior.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Familiemusikal med kabal på 60 skift bak scenen, 40 parykker, stor scenografi, lys- og pyroeffekter er bare noe av det som venter publikum i Skriverparken.

DEL

Historien om Mowgli som blir funnet i en kurv langs elva og tatt med til ulveflokken er kjent for de fleste, men kanskje ikke som utendørs musikal i Hokksund?

Mowgli vokser opp og lærer det som er viktig av vennen, bjørnen Baloo. I jungelen lusker tigeren, Shere Kan.

Den skumle tigeren spilles av Henrik Hjørund.

– Shere Kan tror selv han er jungelens hersker, og gjør det han kan for å være hersker. Det viser seg at det ikke alltid går som han vil. Egentlig er han en pysete kattepus, sier Henrik Hjørund og ler.

Han er hentet inn fra Røyken barneteater og spilte tigeren da de satte opp forestillingen i Røyken.

– Jeg kjenner rollen godt, og liker å være litt skurkete. Om man legger mye energi i rollen kan den bli ganske kul, sier han.

Gjennom bekjentskap med regissør Thomas Bråthen ble han hentet til Hokksund.

Sommerdagene går med til jobb på dagtid og teater på kveldstid.

–Det blir lange dager og slitsomt, men også veldig gøy, fortsetter han.

Kveldsforestillinger

Forestillingene spilles på kveldstid 15–19. juli, og kvelden blir med på å sette noe av stemningen.

– Vi har hatt flere gjennomkjøringer, og det ser ut til at vi ligger godt an. Billettsalget har gått bra og det er jo morsomt om vi kan spille for full sal, sier han.

Egen produksjon

Hokksund Byteater Junior står selv bak produksjonen, og har barn og ungdom i alle rollene.

Det er faktisk ungdommen som også har laget produksjonen. Både når det gjelder regi, koreografi, sang, kostymer, sminkedesign, kostymedesign, står ungdommen bak.

–Det er unikt, sier Bråten.

–Forestillingene onsdag og torsdag begynner å nærme seg utsolgt, sier en fornøyd Bråthen., og oppfordrer de som ikke har skaffet seg billett til å gjøre det.

Midt i blinken

Han forteller videre at forestillingen er et godt alternativ for dem som planlegger ferien hjemme.

Artikkeltags