1. oktober var fristen for å nominere en kandidat i Nedre Eiker. Men ikke en eneste nominasjon var kommet inn etter at fristen var ute. Det opplyser Patricia Rivas Garcia, daglig leder ved Nedre Eiker Frivilligsentral, som er ansvarlig for Frivillighetsprisen i kommunen.

– Vi får utvide fristen til ut uka, så satser vi på at vi får noen kandidater innen mandag morgen, sier Garcia til Eikerbladet.

LES OGSÅ: – Klassisk ballett var noe jeg følte at jeg måtte holde skjult

Ikke første gang

Det sies at frivillighet skaper verdier i samfunnet, oger limet som holder en kommune sammen. Det mangler ikke på ildsjeler i Nedre Eiker, men hvorfor har ingen blitt nominert for sin innsats?

– Det finnes jo så mange lag og frivillige som gjør en fantastisk jobb. Forhåpentligvis tar vi ikke frivilligheten for gitt, undrer Garcia.

Hun forteller at det ikke er første gang det har gått trått med nominering her i kommunen. Årsaken til det er hun usikker på.

– Kanskje det er fordi folk overlater nomineringen til andre, eller ikke tenker på det rett og slett.

– Jeg vil oppfordre folk til å sende inn sine nominasjoner. Ikke vent og tro at andre har gjort det for deg. Det er så ufattelig mye frivillighet på alle nivåer. Ingenting er for lite eller for stort, sier hun.

Ønsker du å nominere noen, kan du sende en e-post her.

LES OGSÅ: Her er forslagene til nye veinavn i Nedre Eiker

Nomineres til nasjonal pris

Etter at eventuelle nominasjoner er innkommet, legger Garcia fram kandidatene for Utvalg for Oppvekst og Kultur i Nedre Eiker kommune. Deretter innstiller utvalget en vinner basert på en begrunnelse.

Tidligere vinnere av Nedre Eiker kommunes frivillighetspris er blant annet Kiwanis Club Nedre Eiker i 2017. De fikk prisen for deres veldedige innsats for barn og unge. Året før var det IBK Seniorgruppa (Birkebeineren) som fikk prisen for deres dugnadsarbeid. 

Prisen deles ut på FNs internasjonale dag for frivillighet den 5. desember. Vinneren av prisen i Nedre Eiker blir nominert til den nasjonale Frivillighetsprisen neste år. Norsk Tipping gir 50.000 kroner til et ideelt formål utpekt av vinneren.

I år er det ti år siden en eikværing stakk av med den nasjonale Frivillighetsprisen. Da ble Harald Rishovd hedret for hans innsats for Norges Blindeforbund.

LES OGSÅ: Kulturkalas og jubel