14. oktober vil gammeldansentusiaster hylle og vise litt av det musikeren Freddy Kristoffersen sto for.

– Freddy er en av de store her i Norge og fortjener å komme fram i lyset. Jeg har kjent Freddy siden ungdomstida og når han flyttet fra Solbergelva til Hokksund ble vi naboer, sier Trygve Ingebretsen.

Han er selv en ivrig trekkspiller og gammeldansentusiast og nå vil han sammen med barna til Freddy hylle Eikers store artist på biblioteket i Mjøndalen.

Ungene bidrar

– Det spesielle ved denne hyllesten er jo at det er ungene til Freddy, Elin og Øyvind, som vil framføre mesteparten av den musikken denne kvelden, fortsetter Ingebretsen.

Freddy står bak massevis av innspillinger og vi vil presentere i ulike innpakninger litt av det han sto for. Ingebretsen lover at publikum har mye å glede seg til og det vil komme overraskelser denne kvelden, som er ukjent for de fleste.

Utstilling i biblioteket

Nedre Eiker bibliotek vil også ha en utstilling fra den 14. oktober og noen uker framover med Freddy Kristoffersen.

– Her blir det ulike platetrofeer som Freddy dro i land for sitt platesalg. I tillegg blir det scenantrekk som Freddy brukte, gamle plakater, trekkspillet hans, og en del annen fakta om vår store artist, sier biblioteksjef Pål Ødemark.

Allsidig artist

Freddy Kristoffersen vokste opp på Solbergmoen og flyttet senere til Hokksund. Han var en av tidenes mest populære gammeldansartister i Norge.

Han begynte tidlig å synge, og opptrådte allerede i ung alder. Han fikk sitt første trekkspill da han var åtte år, hadde sin første jobb som dansemusiker da han var 13, og ble profesjonell musiker som 20-åring.

Flere «landeplager»

Noen av hans to største «landeplager var «Drømmen om Elin» og «Det er polka som er bra».

Freddy var mektig populær i Norge i mange år, og han hadde hele seks album inne på VG-lista i perioden 1973–77. Han hadde også flere radio- og TV-programmer i sin tid.

Freddy døde i 2006 bare 61 år gammel.