Gå til sidens hovedinnhold

Kontrollutvalget tar ansvar for å ha kontroll

Artikkelen er over 2 år gammel

Kommentar Dette er en kommentar, skrevet av en redaksjonell medarbeider. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdninger.

9. august ble innbyggerforslaget «Krav om høring» registrert på minsak.no. Siden den gang har det skjedd mye tilknyttet offentlig høring i Nedre Eiker. Parallelt med å arbeide for å få underskrifter til kravet har vi vært i møter med politikere i kommunen. Resultatet av dette arbeidet har ført til at politikere fra flere partier har sendt inn en anmodning til kontrollutvalget om at nettopp kontrollutvalget skal arrangere høring.

Dagen før kontrollutvalget skulle behandle denne anmodningen, sendte rådmannen ut en tilleggssak til medlemmene i kommunestyret og formannskapet, hvor innstillingen var tydelig på at kommunestyret skulle avholde høringen selv (!).

Etter at rådmannens innstilling ble stoppet i formannskapet forble saken der den hører hjemme. Det er slik at høring er en oppgave kontrollutvalget skal stå for, selv om rådmannen ville trumfe fram noe annet. Status nå er at kontrollutvalget har et enstemmig vedtak på at de selv skal gjennomføre høringen. Vi kan på mange måter være stolte av jobben vi har gjort foreløpig.

Årsaken til at høring er aktuelt er et direkte resultat av at over 1.600 innbyggere har signert «Krav om høring». Det er nå bare et formelt vedtak i kommunestyret som skal på plass for at høring blir gjennomført i tråd med kravet om høring og av dem som skal sørge for kontroll – nemlig kontrollutvalget. Vi er veldig nære at kravet blir innvilget.

Kommentarer til denne saken