Tidligere i mai besøkte Eikerbladet Solberg sportsklubb i forbindelse med en aktivitetsdag for eldre. Arrangementet var en suksess og med 50 pensjonister oppmøtt, var det klart at dette var et tilbud som fenget.

Kort tid senere har klubben nå fått vite at de blir tildelt 135.000 kroner, slik at de kan fortsette å gi et aktivitetstilbud for både barn og eldre forbindelse med prosjektet «Sammen om elva». Det gleder daglig leder Marianne Eystø.

– Det kommer veldig godt med. Det hjelper til med å fortsette med det åpne klubbhuset på tirsdager som har vært et godt tilbud.

Fra sentralt hold

Sammen om elva er Solberg SKs lokale variasjon av «aktive lokalsamfunn», som Solberg sportsklubb er i prosessen med å bli en offisiell del av. Pengene kommer etter at SSK søkte penger via lotteritilsynet. Det var de lokale Arbeiderparti-politikerne Thor Sigurd Syvaldsen og Øyvind Hvidsted-Hansen som kunne bringe den gode nyheten til Solberg.

– Med disse pengene får klubben muligheten til å ta vare på og videreføre prosjektet de har satt i gang, forteller Hvidsted-Hansen.

Han legger til at det er viktig og bra at klubben selv kan bestemme hvordan pengene skal bli brukt, istedenfor politikerne.

– Selv så er vi begge herfra, så da blir det jo litt ekstra hyggelig legger Syvaldsen til.

Støtter opp

Lokalpolitikerne forteller at for en klubb som ikke er kommunal, er slike midler fra sentralt hold ekstra kjærkomment. Samtidig erkjenner dem at SSK har følt at de har kommet litt i bakenden sammenlignet med andre klubber i kommunen.

– Solberg har på egen hånd klart å få et av de fineste anleggene i kommunen, og det er viktig at vi støtter opp i større grad enn vi har gjort fram til nå.