Gå til sidens hovedinnhold

Kan MIF slå tilbake?

Tabelljumbo MIF gikk på en ordentlig smell borte mot Haugesund sist og tapte 7–0 – klubbens største tap i Eliteserien i moderne tid. Søndag venter en ny bortekamp.

(Drammens Tidende)

MJØNDALEN: Da er Tromsø motstander på Alfheim stadion kl. 17.00 – i fotballens eliteserie.

Det store spørsmålet er om Mjøndalen makter å slå tilbake, og ta en etterlengtet seier. Eller om det blir nok en nedtur. For å unngå nedrykk er MIF nødt til å komme på vinnersporet straks.

– Vi har hatt gode møter og en fin prosess etter tapet i Haugesund. Det er en samlet gruppe som er blitt enig om en felles vei videre i serieinnspurten, sier Hansen, som ikke vil utdype det noe mer.

Mjøndalen har bare to seire på 22 runder, men takket være ni uavgjorte kamper så har bruntrøyene fortsatt en mulighet til å redde plassen med sine 15 poeng. Det er fire poeng opp til Brann på kvalikplassen, og avstanden til sikker plass (13. plass) er sju poeng. Den plassen innehas av nettopp Tromsø, som MIF møter søndag.

Her er det mye på spill, og en klassisk sekspoengskamp. Med seier får Mjøndalen heng på Tromsø, og vil da eventuelt være «bare» fire poeng bak. Et tap vil føre til at TIL er ni poeng foran, og nesten håpløst å ta igjen.

Siste:

MIFs lag: Idar Lysgård, Herman Kleppa, Markus Nakkim, Daniel Janevski, Nikolas Walstad, Isaac Twum, Stian Semb Aasmundsen, Erik Stavås Skistad, Lars Olden Larsen, Martin Rønning Ovenstad, Kent Håvard Eriksen.

Sosha Makani er altså vraket på keeperplassen til fordel for Idar Lysgård, som får sin eliteseriedebut.

Tromsø har dessuten slitt usedvanlig mye hjemme på Alfheim hittil i 2021. Det er kun blitt én seier på ti kamper, og bare tolv mål. Så det er ikke noe stort hjemmelag MIF skal møte.

Ifølge statistikken taper Mjøndalen sjelden for Tromsø på bortebane. På tre oppgjør på Alfheim siden 2014 er det blitt uavgjort alle tre gangene. Siste tapet for nordlendingene i ishavsbyen kom tilbake i 1987 (2-1), mens forrige seier var i 1992. Da ble det 3–0 til MIF etter mål av Per Ivar Fornes (2) og Lars Olsson. Det var også under den kampen MIF-keeper Thor Christian Nilsen ble kjørt på sykehus med sprukken milt.

PS! MIF tapte 3–2 for Tromsø på Consto Arena i sommer.

LES OGSÅ: MIFs sportssjef etter 7-0-tapet: – Vi leter ikke etter syndebukker

LES OGSÅ: Makani tar Instagram-pause: – 30 millioner fans prøver å distrahere meg

Kommentarer til denne saken