(Drammens Tidende)

MJØNDALEN: Det lokkes nemlig med gratis inngang. Mjøndalen Fotball melder at de håper at så mange som mulig kommer for å støtte opp om klubbens 1. divisjonslag, som kjemper for å unngå nedrykk til 2. divisjon.

MIF Fotball har sammen med samarbeidspartnere og private bidragsytere invitert til en såkalt kronekamp mot Bryne på Consto Arena søndag kl. 15.00. Det betyr altså at inngangsbilletten er gratis.

«Prinsippet med kronekampen er enkelt. Våre samarbeidspartnere og supportere bidrar med en sum per tilskuer, og du blir med og fylle stadion» skriver mif.no.

LES OGSÅ: MIF signerte sønn av tidligere tysk storhopper: – Trodde jeg aldri skulle bli fotballproff

Håper på over 2.000

Arne Ellevset, kommersiell leder i MIF Fotball, opplyser at per fredag ettermiddag hadde rundt 1.800 personer «tatt ut» billett, inkludert sesongkort-innehavere.

– Vi håper på over 2.000 tilskuere, og drømmer om enda mer, sier Ellevset, som legger til at bedrifter/privatpersoner kan kontakte klubben hvis de ønsker å bidra i kronekampen.

Uansett blir det årsrekord angående tilskuertall for MIF. Hittil i sesongen er rundt 1.300 det meste. MIF har også besøkt lokale skoler og andre klubber og invitert til gratiskamp.

De som sikter på å benytte seg av en gratisbillett kan enten klikke seg inn på MIFs nettsider, eller møte opp før kamp, og å løse ut gratisbillett i billettluka.

LES OGSÅ: Didrik (29) gjorde noe helt spesielt for å få jobben han jaktet på: – Kan anbefales

På nedrykksplass

Mjøndalen trenger å komme på vinnersporet for å unngå nedrykk til 2. divisjon. Bare én seier på de ni siste kampene har sendt MIF ned på nest sisteplass (15. plass) og direkte nedrykk. Det har imidlertid vært lyspunkt spillemessig i det siste, og i forrige match ble det et sterkt 0-0-resultat borte mot Kristiansund – der de brune totalt sett var best.

Det er åtte kamper igjen – fire hjemmekamper og fire bortekamper. En sårt trepoenger søndag vil gjøre susen for MIF. Opp til Jerv på 12. plass er det for eksempel bare tre poeng.

Motstander Bryne ligger på 8. plass åtte poeng foran Mjøndalen, etter en sterk periode med tre strake seire. Sist ble Sandnes Ulf slått 3–0 i lokaloppgjøret på eget gress.

Siste:

Her er MIFs lag:

Thomas Kinn, Syver Skaar Eriksen, Sondre Skogen, Rasmus Holten, Sivert Øverby, Joackim Olsen Solberg, Ole Amund Sveen, Sondre Granaas, Martin Rønning Ovenstad, Love Reuterswärd, Mathias Bringaker.

Kristoffer Tokstad (skade) og Erik Stavås Skistad (på vei tilbake etter sykdom) er etter rapportene ikke med i kamptroppen. I tillegg til langtidsskadde Meinhard Olsen.

MIF og Bryne har møttes mange ganger de siste snaue 50 årene. Forrige møte i Mjøndalen var i 1. divisjon i fjor da det ble 2–1 til de brune, etter scoringer av Joackim Olsen Solberg og Brinder Singh.

Du kan også se MIF-Bryne direkte på dt.no.