(Drammens Tidende)

SKEID: Her kan du se oppgjøret mellom Skeid og Mjøndalen søndag klokka 17.00.

Disse starter for MIF: Thomas Kinn, Syver Skaar Eriksen, Sondre Skogen, Sivert Øverby, Quint Jansen, Joackim Olsen Solberg, Ole Amund Sveen, Erik Stavås Skistad, Martin Rønning Ovenstad, Love Reuterswärd, Kristian Lien.

Etter en trå start på sesongen gjorde MIF et byks på tabellen etter seieren mot Raufoss (3–0) på onsdag – der MIF-treneren for øvrig sjokkerte spillerne med dans.

Den solide seieren kom etter at flere av de etablerte spillerne som har vært ute med skade, er tilbake i spill. Kun Kristoffer Tokstad (leggskade) og Simon Appiah (ankelskade) er fortsatt ute av de som er aktuelle for førsteelleveren, samt langtidsskadde Meinhard Olsen som fikk korsbåndet røket mot KFUM.

– Tokstad vil nok være ute i tre uker til. Simon Appiah er fortsatt ikke klar, men er tilbake i trening med laget neste uke. Meinhard Olsen er ute resten av sesongen, men utenom det er alle klare, bekrefter MIF-trener Kevin Nicol.

Med tre poeng i boks etter 16. mai-kampen klatret bruntrøyene opp på en 12. plass og sendte kommende motstander Skeid ned på nedrykksplass.

– Jeg syns kampen mot Raufoss er den beste vi har spilt så langt. Etter at de erfarne spillerne er tilbake fra skader, er det større trygghet i gruppa og vi fremstår mer selvsikre, og jeg syns vi klarer å spille fantastisk fotball. I tillegg har vi en sterk benk, sier Nicol.

Skeid på sin side kommer fra et 5-0-tap for Kongsvinger. Oslo-laget har imidlertid både vunnet og tapt med store sifre så langt denne sesongen, og overrasket med en 4-0-seier mot opprykkskandidat Ranheim i slutten av april.

Innbyrdes er det imidlertid Mjøndalen som sitter med den beste statistikken.

I fjorårets sesong stakk MIF av med seieren i begge oppgjørene mot Skeid. Og skulle Oslo-laget finne på å vinne, vil det være første seier i serien mot MIF på 30 år. Lagene har imidlertid kun møttes i Obos-ligaen ved fire anledninger på den tiden. I 2009 og 2022. Det skal også sies at Skeid slo Mjøndalen ut av cupen i 2006, og det er altså sist gang Skeid slo MIF.