(Drammens Tidende)

HOKKSUND: Klokka 21.30 torsdag kveld rykket politiet ut til en trafikkulykke i krysset Lerbergveien og Østre Brugate på Lerberg i Hokksund.

Politiet tvitret ikke om hendelsen, men Eikernytt har omtalt ulykka.

Ifølge avisa skjedde ulykka da en bil fra hjemmetjenesten i Øvre Eiker skulle svinge ut på hovedveien, og kolliderte med en bil sjåføren i utgangspunktet hadde vikeplikt for.

Til Eikernytt sier en politipatrulje at de valgte å ikke beslaglegge førerkortet til sjåføren i hjemmetjeneste-bilen. Bakgrunnen er det som trolig er høy hastighet av sjåføren i den andre bilen. Sjåføren og to passasjerer i den aktuelle bilen løp fra stedet etter ulykka.

– De tre er ikke funnet, sier operasjonsleder i Sørøst politidistrikt, Kamilla Aardal, fredag morgen.

Ingen personskader

Ifølge Aardal ble det skrevet skademelding fra den ene parten på stedet, torsdag kveld. De mistenkte vil ifølge henne trolig bli kontaktet i ettertid for avhør, men de er altså ikke pågrepet.

– Det har ikke vært noen personskade, kun materielle skader. Hastigheten på ulykkestidspunkt er ukjent, sier operasjonslederen.

Videre kan Aardal fortelle at det er innhentet videoovervåking fra kjøringen til den ene bilen i forkant av ulykka.

– Det førte til at juristen besluttet at bilen skulle taues inn og det er opprettet politisak på det. Vitneutsagn og overvåkingsvideo av kjøringen er nok til å beslutte at en bil skal beslaglegges, sier Aardal.