Gå til sidens hovedinnhold

Ingen nye smittetilfeller det siste døgnet

Kommuneoverlegen melder om at det ikke har blitt bekreftet nye smittetilfeller med Covid-19 (koronavirus) i Øvre Eiker det siste døgnet.

Det samme meldes fra Drammen kommune. Dermed har tre av de siste fire døgnene vært smittefrie.

En ansatt i hjemmetjenesten, som er bosatt utenfor Drammen kommune, har fått påvist koronasmitte. Sju brukere er satt i karantene.

- Vi har nå et smittetrykk i Drammen kommune som ligger på nivå med det vi hadde i slutten av mai og midten av september i fjor. At vi klarer å ha et så lavt smittetrykk over tid midt på vinteren, er veldig gledelig og mulig takket være hver enkelt innbyggers imponerende innsats for å beskytte seg mot smitte, sier kommuneoverlege John David Johannessen i Drammen kommune.

I løpet av de siste 14 dagene er det påvist 22 nye smittetilfeller. Dette er to færre enn tallet som ble rapportert i går.

- På 28 dager har smittetallet for den foregående toukersperioden falt fra 198 til 22 tilfeller. På to av dagene har det rapporterte tallet ligget på samme nivå som dagen før. 26 av 28 dager har vist færre tilfeller enn dagen før. Dette viser med all tydelig hvilken god trend Drammen kommune har vært inne i de siste ukene, sier Johannessen.

Kommentarer til denne saken