Ina ble årets Herman

I midten Ina Rønsholm Erichsen ble årets Herman. 2. premien gikk til Mina Korsgård Nielsen (f.v). -Kvaliteten på arbeidene var høy, sier skryter forfatter Erik Foynland.

I midten Ina Rønsholm Erichsen ble årets Herman. 2. premien gikk til Mina Korsgård Nielsen (f.v). -Kvaliteten på arbeidene var høy, sier skryter forfatter Erik Foynland. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

-Vinneren er kommet så langt i sin utvikling at profesjonelle forfattere bør være misunnelig, sier jurymedlem Erik Foynland om «Årets Herman», Ina Rønsholm Erichsen.

DEL

Utdelingen av «Årets Herman» er årets høydepunkt på Portåsen. Fredag formiddag satt over 300 ungdomsskoleelever spent i amfiet. Alle håpet de nok på å bli hedret, men det var Ina Rønsholm Erichsen fra Veiavangen som gikk av med seieren.

- Det var veldig moro å bli kåret til vinneren. Og vinnerdiktet skrev jeg her på Portåsen da jeg var på skrivecamp, sier Rønsholm Erichsen.

Ved siden av heder og ære fikk hun 2.000 kroner, en diktsamling av Herman Wildenvey og en splitter ny Ipad.

- Nå få jeg lyst til å skrive mer, legger hun til.

Juryen, som bestod av forfatterne Erik Foynland og Øyvind Hånes, samt daglig leder ved Portåsen Jon Mile, fortalte at det var vanskelig å kåre en vinner.

- Vi fikk inn 368 dikt fra 133 deltakere. Og kvaliteten på arbeidene var høy, sier Foynland.

Andre- og tredjeplassen ble også hedret. Plassene gikk henholdsvis til Mina Korsgård Nielsen og Nicolas Zeiner Knudsen fra Eknes ungdomsskole.

- Denne prisen gjør at jeg får lyst til å fortsette å skrive, sier Korsgård Nilsen stolt mens hun ser på diplomet som beviser at hun er et skrivetalent.

Men i år var det også en lærer som ble hedret. Ole David Sofienlund fra Veiavangen ungdomsskole, fikk heder og ære for hans innsats for elevenes skriveglede. Han hadde nemlig fått 52 elever til å sende inn hele 185 dikt.

Den norske rapperen Nils m/Skils gjestet også Portåsen.

- Han er Norges beste, ja kanskje Nordens beste battlerapper! Og han er et gigantisk YouTube-fenomen. Her er Nils m/ Skils, sier Foynland før jubelen bryter løs blant ungdomsskoleelevene.

Nils m/Skils sang to av sine egne låter, før han viste elevene hvorfor han blir omtalt som Nordens beste battlerapper ved å lage en låt om en av ungdommene på sparket.

- Lær dere til å formulere dere riktig. Da kommer dere langt her i verden, sier Nils m/Skils før han forlater scenen.