«MS Eikern er kjent for den hyggelige atmosfære om bord og vi strekker oss langt for at våre passasjerer skal få en flott opplevelse!»

Dette er de første linjene i velkomst-teksten på nettsiden til båtselskapet. Vi har aldri hørt noen som har klaget på servering og service etter en tur med den blåhvite attraksjonen.
Det vi lurer mest på er hvor mange eikværinger som har unt seg en tur på bøljan blå. Er det ti prosent er det «bare» 4.500, men ti prosent er kanskje å ta i?

Vi har mange ganger hørt om problemer med driften av båten. Alt ifra mannskapsutfordringer til store kostnader til sertifisering og forsikring. Vi er likevel i tvil om det er gjort nok og gode nok grep for å skaffe kunder. Til det kreves det et apparat og profesjonalisering. «Alle» konkurrerer om vår oppmerksomhet og lommebok – ofte er det de beste som vinner, og vinner fortjent.

I 2018 ble selskapet Eiker Turisttrafikk AS stiftet. De godt og vel 30-talls eierne er ressurssterke og gir håp om en bedre framtid. I år er det planlagt 42 turer. Det er flere enn de to siste år, og signaliserer satsing og optimisme. Et samarbeid med flere lokale aktører er på plass, og salgsinnsatsen styrkes. En bedre markedsinnsats rettet mot næringslivslivet er i gang, og vil helt sikkert gi uttelling. Driften er i ferd med å bli proff!

Jeg verken tror eller forventer at alle eikværinger skal ta en tur med MS Eikern to ganger – hvert år de neste ti år. Jeg vet at mange av oss gjerne har et selskap eller fem med gode venner i løpet av sommeren. Hvorfor ikke legge ett av de kalasene til MS Eikern. Jeg er helt sikker på at det blir en suksess. En suksess og en opplevelse du vil minnes som hyggelig, og som du vil fortelle andre om. Munn til munnmetoden er førstehjelp – i denne sammenheng for en lokal attraksjon som fortjener større oppmerksomhet og oppslutning.

Vi må også her starte med oss selv. Hvis vi vil at MS Eikern fortsatt skal gå, må vi bruke den.

Bon voyage!