Bak det hele står mjøndølingen Kenneth Fjeld, master i Chuck Norris System Karate.

Fra tre til 60

Langs Gamle Riksvei i Krokstadelva, rett før man når Nedre Eiker bru, ligger et lageraktig, lysegrått lokale som huser kampsport-studenter i alle aldre.

– Den yngste er tre år gammel, og den eldste er over 60, forteller Kenneth Fjeld til Eikerbladet.

De har cirka to hundre medlemmer.

Den 45 år gamle familiefaren har trent kampsport siden midten av 80-tallet, og har drevet egen undervisning siden 2005. I 2018 mottok han svart belte 5.grad og tittelen «master» i Chuck Norris System Karate. Det var sjefen selv, Grandmaster og filmstjerne Chuck Norris som godkjente graderingen.

Utfordringer og seire

Historien kunne vært en annen, for som 12-åring fikk Fjeld beskjed fra legen om at han ikke kunne holde på med idrett. - Jeg hadde sterk astma, og i en kombinasjon med skarlagensfeber og kyssesyke ble jeg sengeliggende i flere måneder.

– Jeg ble sittende og se på filmer, blant annet med Chuck Norris. Han var stor, sterk og tøff, og sånn ville jeg også være når jeg ble frisk. Nå har jeg trent i 33 år, smiler en fornøyd kampsportinstruktør.

I tillegg til instruktørjobben har Fjeld vært ekspertkommentator under kampsportsendinger for Eurosport, og bidro som livvakt-konsulent på TV-serien «Okkupert» for TV2.

– Jeg fikk til og med en liten rolle, og du kan se meg hvis du kikker ekstra godt etter, ler han.

Trivsel og selvtillit

– Det er et veldig fint miljø her i klubben, og barna får selvtillit av treningen, forteller mor og karateelev Therese Halstvedt.

Også Tom Eriksen, som har en 10-åring ute på matta ser effekten.

– Det er bra for mestringsfølelsen., sier han

– Jeg er superstolt av elevene mine, forteller en begeistret Master Fjeld.

– Min drøm er at alle som trener her skal bli trygge, slik at hvis de en gang havner i en situasjon hvor noen vil de vondt, så skal de klare å forsvare seg.

NB! I påvente av at koronaviruset kommer under kontroll tilbyr nå AESIR Academy instruksjon over nett.

Fakta

  • AESIR Academy i Krokstadelva drives av Master Kenneth Fjeld (45) fra Mjøndalen.
  • Fjeld har svart belte i flere kampsportgrener, deriblant i Chuck Norris System Karate. Norris er selv mange-dobbelt verdensmester i karate, og besøkte Krokstadelva i fjor høst.
  • Klubben tilbyr kurs innen flere kampsportgrener, samt zumba.

Bildeserie

Se bilder fra «selvforsvars-skolen»