Gå til sidens hovedinnhold

Høydramatisk i Kristiansund – målscoreren byttet ut før pause

Ole Amund Sveen sørget for Mjøndalens eneste scoring torsdag. Et sammenstøt tidlig i kampen gjorde likevel at MIF-spilleren måtte av banen med smerter etter kun en halvtime.

(Drammens Tidende)

KRISTIANSUND: Det endte med poengdeling da Mjøndalen gjestet Kristiansund stadion torsdag kveld. Etter en dramatisk kamp preget av flere sammenstøt og to påfølgende utskiftninger for MIF, endte det 1–1 mellom de to lagene.

Det hele startet bokstavelig talt med et smell på Nordmøre. Etter seks minutter havnet Christian Gauseth og Ole Amund Sveen i et sammenstøt med hverandre, som følge av at en KBK-spiller tok seg mellom de to på aggressivt vis. Sveen ble liggende nede og Kristiansund-spilleren fikk gult. Etter medisinsk assistanse kom alle parter seg på beina og kampen fortsatte. Det hadde vært noen intense innledende minutter på Kristiansund stadion og bruntrøyene hadde på ingen måter lagt seg lavt i møte med et av seriens beste lag.

Sveen med første scoring

Til tross for at KBK var det antatt beste laget på banen, var det Mjøndalen som satte den første scoringen i kampen. Lars Olden Larsen serverte et innlegg fra høyresiden, som gikk via Benjamin Stokke og ut til Ole Amund Sveen, som sto alene i god posisjon. Sveen plasserte ballen nede til venstre hjørne for Sean McDermott og sørget for 0–1 til de besøkende i brunt.

Like etterpå kom hjemmelaget til en bunnsolid sjanse, men Sosha Makani sto knallsterkt for gjestene. KBK var på jakt etter en umiddelbar utligning, men gode tendenser i Mjøndalen-forsvaret gjorde det vanskelig for vertene.

Etter en drøy halv time gjorde MIF sitt første bytte og målscorer Sveen gikk av banen til fordel for Isaac Twum. Førstnevnte var innblandet i et sammenstøt tidligere i kampen og hadde sittet nede på matta med smerter også ved en senere anledning.

Mjøndalen kapret et sterkt poeng i Kristiansund – mye takket være en god Sosha Makani. Se høydepunktene fra kampen her.

Hodesmell for Semb Aasmundsen

Like etterpå var det nok en gang dramatikk på Kristiansund Stadion. Stian Semb Aasmundsen headet i hodet til en KBK-spiller og MIF-spilleren ble liggende nede i en kort periode. Det så stygt ut for Aasmundsen, som tok en pust i bakken på sidelinja før han fortsatte kampen.

Drøyt fem minutter før pause kom omsider Kristiansund til utligningen de hadde kjempet for. Liridon Kalludra la inn fra avstand på venstresiden og fant Torgil Gjertsen godt plassert i boksen. KBK-spilleren headet kula over Makani, som ikke klarte å redde praktscoringen. Det sto dermed 1–1 til pause i gråværet i Kristiansund.

Les også

MIF-børsen: Styrer det meste fra sin dype midtbaneposisjon

2. omgang

Da de to lagene returnerte til kunstgresset hadde Mjøndalen foretatt et spillerbytte. Stian Semb Aasmundsen, som fikk en hodesmell tidligere i kampen, var nå tatt av banen. Han ble erstattet med Tonny Brochmann.

MIFs Martin Rønning Ovenstad kom til en solid mulighet tidlig i andre omgang. William Sell la inn fra venstresiden og fant Ovenstad i fin posisjon like foran mål. Sistnevnte prøvde seg med hodet, men forsøket var akkurat litt for svakt og endte i klypene på KBKs sisteskanse.

Det var til tider Kristiansund, som hadde fått beskjed om å øke tempo i andre halvdel, som styrte spillet ute på banen. Mjøndalen var imidlertid relativt godt med på notene og lot ikke hjemmelaget ta over styringen i det som så langt hadde vært en jevn kamp. Begge lagene hadde hatt muligheter, men for utenom Rønning Ovenstad-sjansen, var det ingen som hadde vært spesielt nær å ta ledelsen i Kristiansund.

Etter en lengre periode uten de helt store mulighetene, gjorde vertene et trippelbytte. Mjøndalen på sin side, kjørte et dobbeltbytte og fikk inn Fredrik Brustad og Joackim Olsen Solberg knappe tjue minutter før full tid.

Sluttminuttene var preget av flere tøffe dueller ute på gressmatta i Kristiansund. Med få minutter igjen ble Olsen Solberg liggende nede og måtte hjelpes på beina igjen. Det resulterte i reaksjoner fra supporterne på tribunen, som tilsynelatende mente at gjestene drøyde tiden. Olsen Solberg kom seg omsider på beina og spilte videre.

Fem minutter ble lagt til, men det resulterte ikke i noen flere mål. Dermed endte kampen 1–1 og MIF tok med seg ett poeng fra oppgjøret.

Kampfakta Kristiansund - Mjøndalen

Fotball. Eliteserien menn:

Kristiansund-Mjøndalen 1-1 (1-1)

Kristiansund Arena

Mål: 0-1 Ole Amund Sveen (16), 1-1 Torgil Gjertsen (38).

Dommer: Kristoffer Hagenes, Hovding.

Gult kort: Torgil Gjertsen, Sander Kartum, Kristiansund, Isaac Twum, Markus Nakkim, Mjøndalen.

Kristiansund (4-3-3): Sean McDermott – Snorre Strand Nilsen, Aliou Coly, Andreas Hopmark, Bent Sørmo (Amin Askar fra 86.) – Pål Erik Ulvestad (Olaus Skarsem fra 69.), Amidou Diop, Liridon Kalludra (Sander Kartum fra 69.) – Bendik Bye, Brynjólfur Willumsson (Faris Pemi fra 69.), Torgil Gjertsen (Agon Mucolli fra 79.).

Mjøndalen (4-3-3): Sosha Makani – William Sell, Markus Nakkim, Sondre Solholm Johansen, Nikolas Walstad – Stian Aasmundsen (Tonny Brochmann fra 46.), Christian Gauseth (Joackim Olsen Solberg fra 71.), Ole Amund Sveen (Isaac Twum fra 31.) – Lars Olden Larsen, Benjamin Stokke (Alfred Scriven fra 86.), Martin Rønning Ovenstad (Fredrik Brustad fra 71.).

Kommentarer til denne saken