Fredag skal elever ved 9.trinn i Hokksund løpe i Hokksund sentrum.

Med Toleranseløpet håper elevene å få samlet inn det de mangler- hele 90.000 kroner - slik at de har nok penger til Toleransereisen i 10.klasse. 

Takket være Sparebank 1 Modum som er sponsor for skilandslaget fikk elevene i dag fikk de en ekstra kick til gjennomføringen av løpet, med guidet tur gjennom skilandslagets smøretrailer av skisprinteren Sondre Turvoll Fossli.

Elevene fikk også treningstips og kostholdsveiledning.

Og få møte 21-åringen, som denne uken slo resten av herrelandslaget under Oslo Ski Show, var stort.

- Gøy

–Det er gøy, forteller Thea Turvoll Lien, kusine og like interessert i ski.

– Og det er kult at smøretraileren er i Hokksund, sier hun.

– Dette er en gøy måte å samle inn penger på, forteller Hedda Vrabel og Hedda Sandvik.

Elevene fikk blant annet se rommet hvor 15 smørere holder styr på skiene til landslagsutøverne.  De fikk også ta en titt i det hemmelige rommet hvor den siste finishen blir gjort

Elevene fikk høre om hvordan det er å være idrettsutøver på toppnivå.

- Når dere setter dere ved skolebenken så drar jeg og trener. Så spiser jeg litt, før jeg legger meg i ett-tida og trener igjen, før jeg tar kvelden i loppekassen, fortalte Turvoll Fossli.

40 kroner per hode

Sparebank 1 Modum sponser skilandslaget, og nå også Toleranseløpet i Hokksund.

– Her får dere en sjekk på 5.000 kroner. Det er 40 kroner per hode, og en god start til løpet i morgen, sa Espen Tangerud og Ole Gunnar Fidjestøl.

I dag er den enste muligheten til å se smøretraileren på nært hold.  I følge sponsorene Sparebank 1 Modum reiser den videre til Telenor Arena i morgen.