Gå til sidens hovedinnhold

Nå starter jakten på skuespillere

Artikkelen er over 3 år gammel

Går du med en skuespiller i magen er 16. mars en dato du bør merke deg.

Dette er nemlig dagen for auditionen til sommerens store kultursatsing i Øvre Eiker, spillet om «Hoenskatten og den hellige elva».

– Vi vil se så mange som mulig, begge kjønn og alle aldre, proffer og amatører, sier produsent Ingeborg Amalie Hanssen.

Hun legger ingen begrensninger på dem som måtte ønske å stille på audition den 16. mars. Hun forteller at det allerede er begynt å strømme inn e-poster, men understreker at innboksen er åpen helt fram til den 16.

Ingen begrensning

– Vi har ennå ikke funnet skuespillere til hovedrollene så alt er åpent. Derfor setter vi heller ingen begrensninger. Det skal ikke sitte et eller annet talent som ikke melder seg fordi man kanskje tror at alle roller er besatt, sier Hanssen, som legger til at det egentlig ikke er noen nedre grense når det gjelder alder.

– Men barn må nok ta med seg foreldrene sine dersom de ønsker å være med på audition. Oppad har vi ingen grense. Har man lyst har man lov, sier produsenten.

September

Vandreteatret med tittelen Hoenskatten og den hellige elva er skrevet av Kikki Øktedalen fra Hokksund. Premièren er midt i september, og arrangementet blir et av kommunens største prosjekter i 2018. Med folkefest som bakteppe, planlegges det i tillegg til selve forestillingen et vikingmarked, aktiviteter for barn og utstillinger.

Det er Buskerud Teater som står bak forestillingen. Ingeborg Amalie Hanssen er produsent mens Lene Johansen Kløvstad er kunstnerisk leder og regissør. Begge er kjent fra de årvisse Prøysen-forestillingene på Fossesholm.

Audition

Fredag 16. mars er altså en foreløpig d-dag for sommerens teatersatsing. Alle som møter vil selvsagt få tilbakemelding, mens de som har passert nåløyet vil få en såkalt «call back» i løpet av to uker. Øvelsene vil pågå noen uker før og etter sommerferien.

Selvsagt skal folk på ferie. Det har vi tatt høyde for, og holder juli øvelsesfri – stort sett, sier Ingeborg Amalie Hansen, som har følgende oppfordring:

Vil du være med på teaterstykket om Hoenskatten; send mail til ama.hanssen@gmail.com med en kort beskrivelse av deg selv, din sceneerfaring og/eller cv, og bilde. Du vil få en bekreftelse etter kort tid om du har fått plass på audition.

HOENSKATTEN

Hoenskatten er et av de største skattefunnene som er gjort i Norge, med i alt ca. 2,5 kg gull og noen sølvsmykker.

Skatten ble funnet på gården Hoen i Øvre Eiker, Buskerud i 1834.

Det var en gårdsarbeider som grov drensgrøfter i et fuktig område som kom på gjenstandene.

Det dreier seg om 20 mynter, 51 smykker og 125 perler av glass og halvedelsten.

De fleste myntene er fra midten av 800-tallet, og man regner at skatten er deponert rundt 875, eller kort tid etter.

Hoenskatten er nesten unik i norsk sammenheng. Skattefunnene fra vikingtiden er hovedsakelig i sølv, med bare små innslag av gull. I dette funnet er det helt omvendt.

LES OGSÅ:

– Det er ikke den jobben du får mest ros i 

Solgte over 50.000 liter øl i fjor - nå vil han ha deg med på ølsmaking 

Det er vel den reklamen du ikke legger merke til som er den beste?  

Kommentarer til denne saken