Det er ingen grunn til å kjede seg om du er hjemme i vinterferien. Biblioteket har satt opp aktiviteter for både barn og unge.

Mandag 27. februar og tirsdag 28. februar er det lesestunder for de minste med Bokbamsen klokken 11.30. Mandag passer lesestunden best for de mellom tre og fem år, mens på tirsdag er bokvalget tilpasset barna mellom seks og ni år.

Tirsdag 28. februar arrangeres også familiedag/utedag med bål, aking og lek ved gapahuken på Årbogen. Det serveres pølser og varm drikke fra klokken 11 til 13 til de som har meldt seg på.

Onsdag 1. mars arrangeres det turnering i dataspillet Fifa23 på storskjerm i barneavdelingen. Det er plass til 16 deltakere, og det er to spillere på hvert lag. Anbefalt aldersgrense er cirka åtte år og oppover. Premier ventes vinnerlaget.

Onsdag 1. mars arrangeres også malekurs på Gallerihuset i Skotselv.

Torsdag 2. mars blir det film for de minste på storskjerm i barneavdelingen. Det er filmen Røverrotta som skal vises. Tegnefilmen er basert på boka med samme navn, skrevet av Julia Donaldson.

Torsdag 2. mars vil det være skidag i skibakken i Skotselv. Heisen går 12-20, det er gratis adgang, pølser og drikke. Det blir konkurranse i parallell-slalåm med premier til første, andre og tredje plass. Skikjører Emil M. Amundsen kommer for å underholde og gi tips.

Fredag 3. mars kommer aktive spillere fra Eiker sjakklubb for å lære bort tips og triks for å bli en bedre sjakkspiller. Aktiviteten passer både for nybegynnere og deg som har spilt litt.

i tillegg er hovedbiblioteket åpent og det er mulighet for å låne gratis fritids- og aktivitetsutstyr hos BUA.

Eknes svømmehall har åpent hver dag i vinterferien.

Etterspurt tilbud er tilbake

Lene Myrvold Velle, program- og kommunikasjonsansvarlig for biblioteket i Øvre Eiker kommune er godt fornøyd med årets vinterferieprogram.

– Programmet favner både de minste og større med Fifa, klovn og sjakk. Vi har hatt en pause på Fifa, men det har vært etterspurt og har tidligere vært veldig stas og har vært fast i flere år.