Tirsdag skrev 19-åringen fra Eiker Skiklubb og Vestfossen seg inn i en ytterst eksklusiv klubb over utøvere som har blitt seniornorgesmestere mens de enda var juniorer. Helene Marie er siste års junior, men da verken Therese Johaug eller Heidi Weng stod på startstreken i Granåsen så var Helene Marie Fossesholm storfavoritt til å vinne.

Innfridde

Og hun innfridde – til fulle. Hun tok gull med 31 sekunder tilgode på sølvvinner Ragnhild Haga og 47 sekunder foran Kathrine Harsem som tok bronsemedaljen.

– Kroppen kjentes bra og jeg fikk til et godt løp, oppsummerte Vestfossen-jenta overfor NRK etter gull-løpet.

To dager tidligere tok hun bronse i 15 kilometer-rennet med skibytte bak nettopp en overlegen Therese Johaug og Heidi Weng.

Først Lahti så Falun – og VM

– Jeg trente veldig bra i desember, men har sluppet opp litt nå. I søndagens renn var jeg litt «treig», men tirsdag føltes kroppen bra, innrømmer Fossesholm.

Etter første del av vinterens NM som ble avsluttet på tirsdag, retter langrennseliten øynene mot Lathi og verdenscuprenn i de finske skogene der de norske utøverne igjen skal måle krefter mot de utenlandske løperne.

Etter rennene i Lathi skal Helene Marie og resten av de norske konkurrere i verdenscuprenn i Falun, før VM innledes i Oberstdorf 23. februar.10 km fri i VM

Den norske VM-troppen er ikke på langt nær tatt ut, men Helene Marie har etter alle solemerker gått seg inn i troppen som skal sendes til Tyskland. Hvor mange øvelser hun kan komme til å gå i Oberstdorf, gjenstår å se.

– Personlig tror jeg nok jeg har best sjanser på 10 km fri i VM, medgir den ferske norgesmesteren.

Og for ordens skyld; 10 km fri i VM går tirsdag 2. mars og har start kl 13.15 – og kvinnestafetten går to dager seinere; torsdag 4. mars kl 13.15.