Gå til sidens hovedinnhold

Helgheim vraket i nominasjonskamp

Frps innvandringspolitiske talsperson, Jon Helgheim (39), tapte kampen om den sikre førsteplassen på stortingslista for Buskerud Frp mot Morten Wold (53).

(Drammens Tidende)

Det skriver TV 2.

– Jeg er glad og takknemlig for støtten. Ser frem til å drive valgkamp. Vi må tåle voteringer og nå skal vi samle oss og kline til i Buskerud, sier Wold, som vant med 23 mot 17 stemmer.

Frp får mest sannsynlig ikke to representanter på Stortinget fra Buskerud. Dermed er Helgheim etter alt å dømme helt ute av listen etter at han tapte kampvoteringen.

- I dag tapte jeg valget om førsteplassen på FrPs liste i Buskerud. FrPs delegater i Buskerud ønsket ikke meg på Stortinget i neste periode fordi de var misfornøyd med plassene nedover på listen. Slik er politikken noen ganger, skriver Helgheim på Facebook-siden sin.

- Jeg vil takke for den muligheten jeg fikk til å være stortingsrepresentant i 4 år. Jeg har lært veldig mye og forsøkt å benytte muligheten jeg fikk fullt ut. FrP har den beste politikken, men i neste periode blir det andre enn meg som skal fronte denne politikken. Det føles vemodig at det det ikke blir mer, men slik er det, fortsetter han.

Lavrans Kierulf tok 2. plassen.

Helgheim har de siste årene, sammen med Sylvi Listhaug, vært en av de mest fremtredende politikerne i Fremskrittspartiet. Han er også partiets innvandringspolitiske talsperson.

Les også

Wold foreslått som utfordrer til Helgheim: – Oppsiktsvekkende

Kommentarer til denne saken