Gutt (14) funnet i god behold etter leteaksjon

Leteaksjon i Krokstadelva etter en 14 år gammel gutt.

Leteaksjon i Krokstadelva etter en 14 år gammel gutt. Foto:

Den unge gutten ble meldt savnet av familien etter å ha vært på en bursdagsfest fredag kveld. Etter en leteaksjon på over ti timer, kunne politiet melde om at gutten er funnet i god behold.

DEL

(Drammens Tidende) DRAMMEN: Politiet satte i natt i gang en leteaksjon etter en 14 år gammel gutt.

Meldingen kom klokken 00.13, og frivillige fra Norske Redningshunder, Norsk Folkehjelp og Røde Kors bisto i søket. Det ble også brukt politihelikopter under letingen.

Selve leteaksjonen ble satt i gang ved 01-tiden natt til lørdag. Mellom seks til åtte hundeekvipasjer bisto i letingen, mens Røde Kors og Norsk Folkehjelp til sammen hadde 20 mannskaper ute på leting.

Ifølge politiets opplysninger var gutten fredag kveld på en bursdagsfest i området. Han skal senere ha blitt observert svømmende over et tjern, deretter gående på en sti.

– Han har blitt observert svømmende over Inntaksdammen. Så ble han sett gående på en sti, men etter dette er det ingen som har sett ham, uttalte Marianne Mørch, operasjonsleder i Sørøst politidistrikt, like før klokken åtte lørdag morgen.

Klokken 10.09 lørdag kunne politiet melde om at gutten var funnet i god behold.

Saken fortsetter under bildet.

Leteaksjonen organiseres fra kommandosentralen som er lagt til Røde Kors-huset i Hagatjernveien.

Leteaksjonen organiseres fra kommandosentralen som er lagt til Røde Kors-huset i Hagatjernveien. Foto:


Det var familien som varslet politiet.

– Han er meldt savnet av familien. De er selvfølgelig bekymret, uttalte Mørch lørdag morgen.

Leteaksjonen foregikk i et område fra Krokstadelva og opp mot Inntaksdammen. Politiet ba lørdag morgen folk i Krokstadelva om å sjekke hager, garasjer og uthus.

Politiets innsatsleder på stedet, Geir Bodahl, forteller til Drammens Tidende at gutten ble funnet av en Røde Kors-patrulje i området mellom Hovjordet og Årbogen.

Han kom da gående og var i god behold. Politiet fikk inn flere tips om guttens lokasjon av publikum som hadde lest om saken i Drammens Tidende.

Foto:Artikkeltags