(Drammens Tidende)

MJØNDALEN: Bodø/Glimt var sekunder fra å ha sikret seriegullet i fotballens eliteserie hjemme på Aspmyra sist søndag, men Brann utlignet til 2–2 på overtid og spolerte Glimts gullfest.

Nå kommer Bodø/Glimt til Mjøndalen i den aller siste runden for å ta gullet, mens MIF ennå har et håp om å unngå direkte nedrykk – og ta kvalikplassen. Men da må det bli seier, og så må resultatet i to andre kamper gå de brunes vei i tillegg.

Uansett det er lagt opp til et durabelig drama der seriegull og nedrykk er ytterpunktene. Arne Ellevset, event manager i MIF Fotball, kan melde om at hele bortefeltet på Consto Arena blir fylt til randen av den gule horden av Glimt-fans. Det vil si 650 plasser.

LES OGSÅ: Bommen ble avgjørende: – Rett og slett for dårlig

2.000 solgte billetter

– Ja, det vil nok bli utsolgt på bortefeltet i løpet av mandagen. Nå skal vi også mobilisere. Vi skal blant ha et opplegg der vi tilbyr alle 1.600 medlemmer i Mjøndalen Idrettsforening billett, av de som ikke har sesongkort. Håpet er selvsagt at så mange som mulig kommer på stadion for å støtte oss i denne avgjørende kampen, sier Ellevset og oppfordrer mjøndalsfolket til å kjøpe billetter.

Per mandag ettermiddag var det solgt totalt rundt 2.000 billetter. Ellevset håper på over 3.000 tilskuere i vinterværet, og ser det som en fordel at det ser ut til å bli mildere vær til helga. Kapasiteten på Consto Arena er 4.400, og årsrekorden er 2.408 mot Brann i oktober.

I denne settingen er det også en viss fare for at mange bortefans vil forsøke å kjøpe billetter på de andre tribunene.

– Regelen er at personer ikke har lov til å ha på seg synlige supportereffekter når det gjelder bortelag på andre tribuner enn bortefeltet. Men folk kledd helt anonymt får vi ikke gjort noe med. Derfor oppfordrer vi igjen mjøndølinger til å komme på banen. Det er også avskjedskampen til Christian Gauseth i en hjemmekamp for Mjøndalen, fortsetter Ellevset.

Gauseth kan få en kvalikkamp til slutt – onsdag 15. desember. Men den kampen går på Intility i Oslo.

Rammes av smitteverntiltak?

Vi er inne en tid med igjen økende koronasmitte, og det kommer daglig meldinger om nye smitteverntiltak. Ifølge Ellevset følger de nøye med i utviklingen. Per tirsdag formiddag har ikke Ellevset fått noen signaler på at det blir noen restriksjoner for fotballkamper utendørs, men det er varslet pressekonferanse om nye tiltak tirsdag kveld.

MIF følger spent med.

– Men kamparrangement i VIP-lokalene for eksempel er berørt, og opplegget her er redusert, opplyser Ellevset.

Det er mange scenarioer angående Mjøndalens nedrykkskamp og Bodø/Glimts gullkamp. Først og fremst må MIF vinne for i det hele tatt ha noe håp om kvalikplassen (14. plass). Bruntrøyene er tre poeng bak Stabæk som innehar kvalikplassen, men har klart bedre målforskjell. Hvis Stabæk taper borte mot Odd så går MIF forbi bærumslaget med seier over Glimt. Men imellom der ligger Brann på nest sisteplass ett poeng foran eikværingene. Mjøndalen er også avhengig av at Brann ikke slår Sarpsborg 08 i Bergen.

Glimt er tre poeng foran tabelltoer Molde, og er seriemestere med ett poeng mot Mjøndalen. Molde møter Haugesund på bortebane. Målforskjellen mellom Glimt og Molde er såpass tight at Bodø-laget ikke tåler tap hvis Molde vinner.

PS! I fjor sikret Bodø/Glimt seriegullet ved å slå Strømsgodset på Marienlyst. Så spørs det om nordlendingene tar gullet i Mjøndalen ett år senere …

LES OGSÅ: Gauseth om dramaet i siste runde: – Det er en anledning til å bli gud i Mjøndalen her nå