(Drammens Tidende)

LILLEHAMMER: Vestfossingen imponerte på dagens ti kilometer fri teknikk. Langrennsprofilen ble ikke tatt ut til verdenscupåpningen i Ruka, men ga svar på tiltale.

I høst har kritikk fra eksperter preget henne, og det var en gråtkvalt skistjerne som stilte til intervju med NTB og NRK etter det imponerende løpet.

Hun forteller da om en tøff tid der hun har fått støtte av Therese Johaug som har delt sine erfaringer.

– Det er noen eksperter der ute som virker å ha mer peiling på min kropp enn det jeg har sjøl. Når jeg er litt langt nede fra før, blir jeg tråkket enda mer ned. Det er ikke kjempefett, men jeg må bare lytte til de som står meg nærmest, som faktisk har peiling, og meg sjøl, sier Fossesholm til NTB.

En vanskelig høst

– Er du forbanna på ekspertene og har du lyst til å si noe til dem?

– Jeg har ikke behov for å prate med ekspertene. Jeg er min egen ekspert. De kan mene det de mener, mens jeg heller kan vise dem på denne måten.

Profilen fra Øvre Eiker opplevde at hun gikk utrolig godt teknisk.

– Dette betydde mer enn jeg kunne drømme om.

– Det har ikke vært en veldig lett høst, og når jeg da klarer å gå et bra renn her betyr det det mye. Det har vært mye negativitet, og når jeg klarer et bra løp når så mye står på spill, så betyr det mye, sier Fossesholm til NRK.

– Eksperter har snakket meg ned

Hun var tydelig preget av de siste ukene.

– Det er mange eksperter som har snakket meg ned. Jeg har prøvd å ikke lese alt, sier vestfossingen. Hun er glad for at verdenscupen ga henne så gode svar.

– Jeg er egentlig en jente med bra selvtillit, men sånn har det ikke vært i det siste. Jeg har vært usikker.

For Fossesholm betydde det da ikke så mye at pallen glapp.

– Det var close til pallen, men det driter jeg egentlig i. Jeg gikk et bra løp, og dette betyr så mye.

I Lillehammer målte hun krefter med verdens beste skiløpere, og viser at hun er oppe og nikker også i år. Frida Karlsson og Therese Johaug viste seg imidlertid å være sterkest på det utfordrende føret. Karlsson stakk av med seieren tre tideler før Johaug.

– En lettelse for Helene

Det så lenge ut som om Fossesholm skulle sikre seg medalje, men amerikanske Rosie Brennan snek seg inn på bronseplassen fire sekunder foran. NRKs kommentatorer Jann Post og Torgeir Bjørn mente likevel at vestfossingen leverte godt i sporet.

– Det er en lettelse for Helene, som ble vraket til Ruka - en avgjørelse hun ikke var helt enig i.

– Virkelig svar på tiltale for Fossesholm som kan bli nummer fire. Det var ikke en helt fenomenal avslutning, men det viktigste er at hun får beskjed om at hun er i form, sa kommentatorduoen om vår lokale langrennsstjerne.

LES OGSÅ: