(Drammens Tidende)

MJØNDALEN: Christian Gauseth gikk av banen med tårene i øynene søndag kveld. MIF-kapteinen har spilt sin siste kamp for karrieren og la ikke skjul på at det vekket mye følelser.

– Det var veldig spesielt og veldig rart. Vanskelig å fordøye og vanskelig å sette ord på. Selv om man er kjempeforberedt og har gjort alt som skal til for at livet etter karrieren skal gå bra, så er det en kjærlighet til spillet som alltid kommer til å være der.

– Når du innser at 28–29 år av livet ditt nå er litt forbi, så er det tungt.

Rykket ned

Mjøndalen tapte 3–0 mot Bodø/Glimt og rykket dermed ned til førstedivisjon søndag kveld. Før kampen ble Gauseth hyllet av supportere på tribunen og medspillere på banen. På armen hadde han sønnen William og på sidelinja sto samboeren Marie.

76 minutter senere gikk han av banen til stående applaus fra fansen. Det markerte slutten på en lang fotballkarriere.

Men hvem er egentlig Christian Gauseth uten fotballen?

– Det vet jeg ikke om jeg har noe godt svar på, jeg får vel finne ut av det. Fotballen har preget den jeg er og den jeg har vært i alle år.

LES OGSÅ: MIF-børsen: Tabbestart ødela

Pappaperm

Drammens Tidende har tidligere omtalt at moldenseren blir fotballekspert neste sesong. Før den tid venter pappaperm og mer frihet enn han har hatt på mange år.

– 15 uker på statens regning ligger og venter på meg. Det blir hyggelig. En god ordning som jeg gleder meg til å nyte sammen med sønnen min.

Gauseth forteller at han ser fram til mer tid med sin lille familie i tiden som kommer.

– Jeg har lyst til å ta de med rundt i verden og oppleve ting sammen med de, så det ser jeg fram til.

– Jeg håper at vi etter hvert kommer til å bevege oss litt rundt. Så får vi se hvor mange tribuner vi klarer å selge før den tid, ler småbarnspappaen.

Gauseth eier som kjent firmaet Klubbkameratene sammen med tidligere sportssjef i MIF, Kenneth Karlsen.

På utgående kontrakt

En annen som kan ha spilt sin siste kamp for Mjøndalen er Stian Semb Aasmundsen. Han er på utgående kontrakt med de brune og er usikker på veien videre.

– Ingenting er bestemt, jeg har pratet litt med klubben. Jeg har i utgangspunktet lyst til å spille fotball på fulltid videre. Vi får se, jeg er litt åpen. Det må bli en riktig beslutning, så jeg ikke angrer på noe.

–Vurderer du å legge opp?

– Nei, det gjør jeg ikke. Men spørsmålet er om jeg ikke blir her, hva blir det da. Jeg har ikke mange tilbud stående, men har noen tilbud jeg kan ta. Jeg må tenke litt på det. Nå har vi litt tid før jul, så starter vi 17. januar her, så får vi se om jeg er her da.

Er du redd for å forlate Mjøndalen og angre på det, er det sånn jeg forstår det?

– Ja, eller, når man bare har et år, eller to eller tre igjen, så vet man aldri hvordan dette blir. Når man er i midten av 20-årene så kommer det alltid en ny vinter, men nå må man ta ett år av gangen. Jeg liker meg veldig godt her, så får vi se hvilken rolle jeg eventuelt kan ha i klubben.

32-åringen har vært innom både Kristiansund, Eik-Tønsberg og svensk fotball i løpet av karrieren.

– Jeg er mest opptatt av å ha en bra hverdag neste år og trives med det jeg gjør.

Med eller uten Semb Aasmundsen er OBOS-ligaen 2022 nå et faktum for Mjøndalen. Det er tungt.

– Det er først og fremst trist at vi ikke klarer det. Så er det bare å si at vi ikke er bra nok, dessverre. Vi hadde håpet å ta et steg til i år, men isteden ble det nok en sesong med lange perioder uten seire. Stemningen er alltid god, men man blir sliten av å ikke vinne kamper i lengden. Vi har ikke vært bra nok.

Kampfakta Mjøndalen-Bodø/Glimt

Fotball. Eliteserien menn:

Mjøndalen-Bodø/Glimt 0-3 (0-2)

Consto Arena, 3.050 tilskuere

Mål: 0-1 Erik Botheim (1), 0-2 Amahl Pellegrino (3), 0-3 Fredrik Bjørkan (78).

Dommer: Tom Harald Hagen, Brandval.

Gult kort: Joackim Olsen Solberg, Lars Olden Larsen, Mjøndalen.

MIF (4-3-3): Idar Nordby Lysgård – Syver Skaar Eriksen, Markus Nakkim, Nikolas Walstad, Joackim Olsen Solberg – Stian Semb Aasmundsen (Erik Stavås Skistad fra 45.), Christian Gauseth (Brinder Singh fra 74.), Ole Amund Sveen (Albin Sporrong fra 81.) – Lars Olden Larsen, Fredrik Brustad (Kent Håvard Eriksen fra 75.), Martin Rønning Ovenstad (Benjamin Stokke fra 74.).

Bodø/Glimt (4-3-3): Nikita Haikin – Alfons Sampsted, Brede Moe, Marius Lode, Morten Konradsen (Fredrik Bjørkan fra 68.) – Hugo Vetlesen (Sondre Brunstad Fet fra 77.), Patrick Berg, Ulrik Saltnes – Ola Solbakken, Erik Botheim (Victor Boniface fra 88.), Amahl Pellegrino.