Jokke vil få en slutt på måltørken

Joackim Olsen Solberg har ikke scoret et eneste mål denne sesongen, og det er uvanlig. - Jeg er klar for å bidra med  mål mot Bodø/Glimt, sier 30-åringen som starter mandagens kamp. Se hele laget her.

DEL

(Drammens Tidende) NEDRE EIKER: Angrepsspillerne Olivier Occean, Sondre Liseth og Jibril Bojang er alle ute med skader. Derfor flyttes Brustad inn som spiss, med Gauseth hengende bak i en 10-errolle.

Dette er MIFs lag (4-5-1):

Julian Faye Lund - William Sell, Quint Jansen, Sondre S. Johansen, Vetle Dragsnes - Tonny Brochmann, Joackim Olsen Solberg, Stian Semb Aasmundsen, Pontus Silfwer, Christian Gauseth - Fredrik Brustad.

De siste årene har Joackim Olsen Solberg hatt et snitt på to-tre mål i sesongen, men så langt i år er MIF-veteranen målløs. På Aspmyra mandag håper han det løsner foran buret.

- Jeg er klar for å bidra med mål. Det har gått litt trått målmessig, og jeg har vel aldri gått en sesong uten å score noen gang. Jeg har ikke scoret ennå, så det hadde vært greit om det første kommer i Bodø, sier Jokke.

Den anvendelige og presise spilleren har bidratt med flere assist denne sesongen.

- Det hadde vært fint å ta igjen de to-tre målene på de siste kampene, nå som det virkelig gjelder, fastslår 30-åringen.

- Må tette igjen

Bruntrøyene har trent godt i landskamppausen, og tatt et par dager fri.

- Vi er veldig gira på komme inn i en god stim nå og få en god prestasjon igjen. Det var mye bra mot Godset sist - spesielt defensivt. Det var hovedfokus. At vi skulle se litt mer ut som et fotballag. Det synes jeg vi gjorde mot Godset, fastslår Olsen Solberg, og legger til:

- Vi må bygge videre på det mot Bodø/Glimt. Vi scorer stort sett i hver kamp, men vi må få tettet igjen bakover.

Mjøndalen har ikke vunnet i Eliteserien siden de slo Brann 18. august.

- En fair sjanse

Trener Vegard Hansen er også opptatt av å holde buret rent.

- Nøkkelen blir å holde det så reint som mulig. Vi møter et lag som har vært gode offensivt. De kommer med mye folk, har gode kombinasjonsspillere og kommer innover kanten. Det å være kompakte, aggressive og gode i forsvarsspllet blir avgjørende. Også må vi se om vi kan angripe med kvalitet, sier MIF-treneren.

- Vi synes vi har en fair sjanse. Vi har et godt lag med folk på beina og en spennende plan som vi skal prøve å gjennomføre, fastslår Vegard Hansen.

Gauseth tilbake

Christian Gauseth er tilbake etter skade, og spilte en omgang for MIF 2 mot Halsen lørdag. Kapteien var godt fornøyd etter gjennomkjøringen, og kjente ingenting til hamstringskaden som har satt han ut i de fire siste eliteseriekampene. MIF 2 vant 5-0.

- Bodø/Glimt er det laget som har overrasket mest i år, men jeg er egentlig ikke så veldig overrasket. Jeg så dem i vinter og de var veldig gode i treningskampene allerede da, sier Vegard Hansen.

- Ikke stresset

MIF-treneren understreker at de ikke er stresset selv om de ligger på nedrykksplass før duellen i nord.

- Vi har vært i den situasjonen her mange ganger før. Dette har vi erfaring med og lever godt med. Vi er i en situasjon nå hvor vi kan styre dette selv. Det er opp til oss å få noen seire. Det er ikke bare, bare, men det er vårt fokus, forteller han.

- Jeg synes vi burde slått Godset sist, så får vi se hva vi får til utover, sier MIF-treneren.

Olivier Occean, Jibril Bojang og Sondre Liseth er alle usikre inn mot den viktige bortekampen mandag. .


Artikkeltags