(Drammens Tidende)

Therese vant som hun ville på Sjusjøen lørdag, men bemerket seg nok at Helene Marie Fossesholm fortsetter å vise gryende form med skøyteski på beina.

Som ventet tok Johaug kommandoen fra start og ledet med 12 sekunder til Fossesholm allerede på første TV-punkt etter 2,6 kilometer. Ved 7,6 kilometer var ledelsen økt til 22 sekunder, men derifra og ut var det ikke mye som skilte de to.

I mål var avstanden nede i 20 sekunder.

Dermed viser Fossesholm at jaktstarten i Ruka søndag ikke var et blaff. Da var hun kun hundredeler unna å ha bedre etappetid enn dalsbygdaekspressen.

– 20 sekunder på enkeltstart er jeg veldig godt fornøyd med. Det er 30 sekunder bedre enn på Beitostølen. Da hadde jeg en ikke så god dag, mens jeg i dag hadde det. Det er gøy at det klaffer, sa Fossesholm til NRK etter løpet.

– Hun viste forrige helg at hun er god. Hun går fort på skøyting. Det er moro å se, vi trenger ei slik jente, sa Johaug om 19-åringen.

Vinterstemning

Selv var hun godt fornøyd med å få gå skirenn i «ordentlig vinterstemning».

– Det var greit i dag. Tungt som alltid, men det var et godt skirenn, sa hun til NRK.

For Johaugs del fortsatte den gode helgen på Sjusjøen. Fredag ble hun tildelt Egebergs Ærespris, gjerne ansett som den største utmerkelsen i norsk idrett.

Karoline Simpson-Larsen imponerte og sikret seg tredjeplassen. I mål var hun likevel 40 sekunder bak Fossesholm og minuttet bak Johaug.

Oppløftende for Haga

En løper som har en oppløftende helg, er Ragnhild Haga. Etter semifinale i sprinten fredag endte hun som fjerde beste kvinne på Sjusjøen lørdag, slått med 1.22 minutter.

Haga sto over verdenscupåpningen i Ruka etter en skuffende åpningshelg på Beitostølen.

– Det var bedre følelse i dag. Det er gøy å gå skirenn med en sprek kropp. Jeg trenger noen skirenn å gå meg litt inn i sesongen, så jeg er glad for at vi hadde disse nasjonale rennene nå, sa hun til NRK.

Bak Haga fulgte Lotta Udnes Weng og Magni Smedås. De hadde tre og fire hundredeler til den regjerende olympiske mesteren på distansen.

(©NTB)