(Drammens Tidende)

Fossesholm var ustoppelig, og hun var raskest gjennom hele løpet. Hennes gode tekniske løp hadde trolig også holdt til en topplassering i verdenscupen.

– Det var skikkelig morsomt å gå, og kroppen føltes bra. Jeg gikk to jevne runder og klarte å jobbe over motbakkene. Helt nydelige forhold, så man kan ikke be om mer, sa Fossesholm til NRK.

– Det ligger mye jobb bak dette. Jeg har fått trent mye i det siste, og nå skal jeg begynne å slappe av mer, la 19-åringen til.

Ragnhild Haga er begynt å komme i form og er for alvor med i kampen om en VM-plass på distansen som hun er regjerende OL-mester på. Norge kan stille med fem løpere på10-kilometeren i VM ettersom Therese Johaug er tittelforsvarer.

Haga kom i mål 31,1 sekunder bak Fossesholm, mens Harsem endte 47,3 sekunder bak på bronseplassen etter å ha tatt seg forbi Tiril Udnes Weng på slutten. Det var Harsems annen NM-medalje på to dager.

Therese Johaug og Heidi Weng valgte å stå over tirsdagens renn.

Fossesholm gikk et godt disponert løp. Hun startet behersket og økte sakte, men sikkert forspranget sitt underveis. Tiril Udnes Weng var den som var nærmest på åpningspunktet, men avstanden ved halvgått distanse var økt til 15,6 sekunder.

Haga startet litt mer beskjedent, men fikk etter hvert opp farten og tok seg opp til sølvplass på sisterunden. Harsem hadde også en god avslutning og var 2,1 sekunder foran Tiril Udnes Weng, som måtte nøye seg med fjerdeplassen.