(Drammens Tidende)

Anne Kjersti Kalvå viste igjen gryende form før verdenscupstart i finske Ruka kommende helg. Søndag var hun best på 10 kilometer fristil på Beitostølen.

– Det var litt uventet, men samtidig veldig deilig. Jeg hadde større forventninger i går, så det er gøy å få det til på skøyting i dag. Det var mange som kjempet om seieren, sa Kalvå til NRK etter søndagens triumf.

30-åringen fra Lundamo avsluttet rennet kruttsterkt og vant foran Helene Marie Fossesholm (21).

– Jeg hang litt mindre over stavene i den siste bakken, så det var litt deilig. Anne Kjersti hadde en pangavslutning, så da var det takk og farvel, sa en fornøyd Fossesholm til NRK etter målgang.

Den siste pallplassen søndag gikk til Silje Theodorsen (28). Det kan bety billett til verdenscupåpningen i Ruka.

– Jeg har veldig lyst til å gå der, innrømmet hun til NRK etter en 6.- og 3.-plass på distanse denne helgen.

Tett og jevnt

Mellom Kalvå og Fossesholm skilte det søndag bare 4,2 sekunder. Mellom de fem beste i søndagens renn var avstanden 13 sekunder.

– Det var nye navn som ble nevnt etter hver eneste passering, så jeg begynte nesten å lure på om alle kjempet om seieren, sa en lattermild Fossesholm etter rennet.

Av de øvrige lokale utøverne endte det slik, søndag:

8. Margrethe Bergane, 15. Emma Kirkeberg Mørk, 16. Tiril Liverud Knudsen

Da det gjaldt som mest var det Kalvås navn som endte på toppen av listen. Hun var også best på lørdagens 10 kilometer i klassisk. Da var avstanden ned til Heidi Weng på 2.-plass 31,7 sekunder.

For Heidi Weng ble det en tyngre dag på jobben søndag. 31-åringen ble nummer sju, 44,6 sekunder bak seierskvinne Kalvå.

Korona

Søndag morgen opplyste Norges Skiforbund at en positiv koronatest satte en stopper for Ragnhild Hagas deltakelse på 10-kilometeren. Åsen-løperens fokus blir nå å forsøke å rekke verdenscupåpningen i finske Ruka kommende helg.

På spørsmål fra NTB om Haga har noen definerte nærkontakter blant de øvrige landslagsutøverne, svarte medieansvarlig Gro Eide:

– Det er kun Ragnhild som er berørt av dette.

(NTB)