(Drammens Tidende)

NTB: Therese Johaug hadde full kontroll på kvinnenes 15 kilometer skiathlon lørdag. Langrennsstjernen tok med det sitt første individuelle OL-gull.

Løpet tok fart ved skibytte midtveis. Da var det kun fire løpere i tet, og Johaug var først. Hun viste deretter styrke på skøytedelen og knuste konkurrentene.

Helene Marie Fossesholm fra Vestfossen gikk inn til en respektabel 18.plass 3.35 etter Johaug på førsteplassen. Med sine 20 år Fossesholm den yngste av våre lokale utøvere i Beijing.

Det var knyttet spenning til hvordan det norske laget skulle respondere på løypa i høyden. Konkurrentene kom til Kina noen dager før, og fikk med det litt ekstra tid til forberedelser. Det skulle ikke vise seg å være noe problem for Johaug, som knallet til fra start og ledet i store deler av løpet.

Tok luke

Mot slutten av klassiskdelen knallet Johaug til og skapte en liten luke til de største konkurrentene. Ved skibytte var det kun tre andre løpere innfor fem sekunder bak Johaug. Derfra og ut ga hun som nevnt fra seg svært lite, og gikk i mål i ensom majestet. Med det sikret hun sitt første individuelle OL-gull.

Fra før har hun sølv og bronse fra OL i 2014. Hun tok gull på stafetten under OL i Canada i 2010.

Ragnhild Haga og Helene Marie Fossesholm deltar også for Norge, men de har ennå ikke kommet i mål.

Johaug ledet med nesten ett minutt ved siste passering 1,2 kilometer før mål, men tok roligere inn mot mål. Seiersmarginen ble 30,2 sekunder.

Lokale Helene Marie Fossesholm ble som nevnt nummer 18 og Ragnhild Haga nummer 29.

NTB