(Drammens Tidende)

VESTFOSSEN: Mandag ettermiddag i 16.40-tiden rykket politi og brannvesen ut til Eikernveien. Der hadde lynet slått ned i en antenne på et hustak.

I tillegg til boligen i Eikernveien, har brannvesenet rykket ut til to andre boliger i Vestfossen på grunn av lynnedslag, forteller Hæg. Én i Bueveien og én i Bessebergveien. Lynnedslaget antente noen kabler på loftet, som videre førte til brann i noen materialer som lå der.

Vaktleder Anders Hæg ved Sørøst 110 opplyser at lynnedslaget har slått ut flere kurser i sikringsskapet, og at det er behov for ettersyn av elektriker.

– Det er ingen tvil om at det har vært krefter i sving, sier han til Drammens Tidende.

Hektisk

I tillegg rykket brannvesenet ut til ytterligere to boliger i Vestfossen på kort tid. Både langs Bueveien og Bessebergveien hadde lynet slått ned.

Vaktlederen opplyser at alle tre boligene er mer eller mindre uten strøm, og at mange kurser ikke kan brukes før en elektriker har vært og sjekket.

– Langs Bueveien har lynet slått ned i en flaggstang og slått ut det elektriske på innsiden av huset. Langs Bessebergveien har det vært et lynnedslag i et låvetak, hvor kurser i låven er slått ut, sier han.

Med andre ord har uværet brakt med seg nok av hendelser å henge fingrene i:

– Det har vært hektisk, men det har gått bra, sier Hæg.

Flere meldinger

Også ved politiets operasjonssentral har meldingene om lynnedslag tikket inn.

– Spesielt mellom Øvre Eiker og Kongsberg har vi fått inn en del meldinger fra. Med tilfellet i Øvre Eiker, har vi fått inn totalt seks meldinger om dette, sier operasjonsleder Roger Aaser til Drammens Tidende.

Tidligere mandag ettermiddag startet det å brenne i noen tømmerstokker ved Spitegrenda i Kongsberg. Politiet opplyser at det sannsynligvis har skjedd på grunn av lynnedslag.

– Det har begynt å regne kraftig og brannvesenet har kontroll, melder politiet klokka 17.05 på Twitter.