Gå til sidens hovedinnhold

Fjorårets tørkesommer fører til kjøttmangel for slakteri

Artikkelen er over 2 år gammel

Fatland slakteri klarer ikke å levere nok kjøtt i sommer på grunn av tørkesommeren i fjor. Det fører blant annet til manglende leveranser til dagligvarekjeder.

I uke 30 hadde kjøttprodusenten Fatland en nedgang på 70 prosent i slakt av norsk kjøtt sammenlignet med samme uke i 2018, ifølge Nationen.

I uke 29 var det 40 prosent nedgang.

– Denne uka fikk en av dagligvarekjedene ikke nok kjøtt, og måtte avlyse en planlagt kjøttdeigkampanje. Vi har gitt beskjed til noen av kundene våre at vi bare kan levere halvparten av det som var lovet, sier konsernsjef Terje Wester i Fatland AS.

Fatland er en av Norges største private kjøttbedrifter.

I fjor slaktet de tre ganger mer enn normalt i noen av sommerukene. Mangel på fôr på grunn av tørkekrisen førte til at mange dyr måtte slaktes. Nå er situasjonen en annen.

– Vi har hatt god tilgang på norsk råstoff hittil i år, men nå har det snudd brått. Det er mye mindre norsk kjøtt enn både i fjor og året før på denne tida, sier Wester.

Tørkekrisen har mye av skylda, men Wester mener at det også legges for mye storfekjøtt på Norturas reguleringslager i en periode, slik at er det altfor lite kjøtt noen uker senere.

– Vi må bli flinkere til å planlegge sammen uke for uke for å unngå dagens situasjon, sier konsernsjefen.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken