Gå til sidens hovedinnhold

Fire nye smittetilfeller i Drammen

Fire personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Tre av dem er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller. Den siste har fått påvist smitte etter reise i utlandet.

Fire personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Tre av dem er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller. Den siste har fått påvist smitte etter reise i utlandet.

Det opplyser Drammen kommune i sin daglige oppdatering.

Ingen av kommunens barnehager, skoler eller helseinstitusjoner berøres av dagens smittetilfeller.

– Smittesituasjonen kan endre seg raskt, men det ser veldig lovende ut akkurat nå. Seks dager på rad med under ti smittetilfeller er gode nyheter for alle som ønsker et lavere smittetrykk og en mer normal hverdag, sier kommuneoverlege Ingeborg Johannessen i pressemeldingen.

Laveste tallet siden 9. mars

I løpet av de siste 14 dagene er det påvist 123 nye smittetilfeller. Dette er det laveste tallet som er registrert siden 9. mars, som var den dagen den tredje smittebølgen startet med 43 nye tilfeller.

– Endelig nærmer vi oss smittetrykket som var i Drammen kommune før den tredje smittebølgen traff oss. Den siste dagen før smittetallene steg kraftig, ble det registrert 74 nye smittetilfeller den foregående toukersperioden. Det er riktignok et stykke igjen dit ennå ettersom vi i dag rapporterer om 123 nye tilfeller de siste 14 dagene, men med de smittetallene vi har sett den siste uka, nærmer vi oss nivået fra før den tredje smittebølgen. Det er veldig gledelig, sier Johannessen i pressemeldingen.

Minner om smitteverntiltak

Hun understreker at smittetrykket ikke kommer til å holde seg lavt dersom den enkelte ikke fortsetter med gode smitteverntiltak og tar hensyn til både seg selv og dem man har rundt seg. Enda mer smittsomme virusvarianter enn den som har dominert i drammensområdet de siste månedene, er registrert flere steder i Norge. Så det er ingen som kan garantere at vi ikke kommer til å se en smitteoppblomstring igjen også i Drammen kommune.

– Nå åpner flere og flere tilbud etter å ha vært stengt en lengre periode. Det setter vi pris på alle sammen, og forhåpentligvis brukes disse tilbudene på en måte som gjør det mulig å ivareta smittevernet og forhindre økt smittespredning. Det er ingen som ønsker at gjenåpningsplanen stanses eller reverseres. Men da må vi alle være oss vårt ansvar bevisst og være flinke til å ta hensyn også fremover. Selv om vi ønsker oss tilbake til en hverdag som ligner på den vi kjente før koronapandemien, må vi nok være forberedt på at en ny normal hverdag innebærer at vi er litt mer forsiktige og tar litt mer hensyn til hverandre enn før. Men klarer vi det og sørger for at de ulike tilbudene kan være åpne og tilgjengelige, så blir det nok en god hverdag for oss alle likevel, sier Ingeborg Johannessen i pressemeldingen.

– Smittetrykket vil falle markant

Det er påfallende hvor like smittekurvene har vært under den andre og tredje smittebølgen. I forkant av begge bølgene var det et relativt lavt smittetrykk, men når smitten begynte å spre seg, spredte den seg veldig raskt. Fra smittebølgene startet og til toppen ble nådd, gikk det om lag tre uker i begge tilfellene. Deretter gikk smittetrykket stabilt nokså bratt nedover etter begge bølgetoppene. Etter den tredje bølgen var nedgangen riktignok noe slakere og tok litt lenger tid. Deretter flatet smittetrykket ut før det steg svakt igjen. Etter en liten periode med stigning kom det en ny markant nedgang i smittetrykket etter den andre smittebølgen, og det er det samme vi ser tendensen til nå etter den tredje smittebølgen.

– Hvis smittetallene holder seg som de siste dagene, vil vi se den samme utviklingen som etter den andre smittebølgen også i denne fasen. Med så lave smittetall som vi har nå, vil smittetrykket falle markant, og smittespredningen blir mindre. Dette forutsetter imidlertid at vi ikke får smitte inn i kommunen fra andre kommuner hvor det er mer smitte. Dét håper vi å unngå, men det var slik vi fikk smitte inn i kommunen i forkant av den tredje smittebølgen. Så vi er fortsatt sårbare, selv om smittetrykket viser en klar positiv trend i vår egen kommune, sier kommuneoverlege Ingeborg Johannessen i pressemeldingen.

Alle som har behov for å koronateste seg, kan bestille tid til testing på Drammen kommunes nettside eller ringe 32 04 60 00.

– Bestill tid på nett

– Vi anbefaler alle å bestille tid til testingen på nett. Det kan være lang ventetid på telefonen, og de som ringer får ikke tid til testing noe raskere enn dem som bestiller tid på nettet. De som tar kontakt på telefon for å bestille tid til testing, må ha personnummer eller d-nummer tilgjengelig før de ringer. Dette er nødvendig for å få bestilt testtid, og det gjør bestillingen raskere.

Koronatelefonen er betjent mellom klokken 08.00 og 18.00 på alle hverdager.

Testingen er gratis og gjennomføres i Skogliveien 4 på Sundland. Det er skiltet fram til teststasjonen.

I tillegg er den mobile teststasjonen til stede på Fjell og ved Drammen stasjon på alle hverdager. Den mobile teststasjonen er et drop-in-tilbud hvor det ikke er mulig å bestille time for testing. Du kan teste deg på Fjell mellom klokken 11.00 og 12.45 og ved Drammen stasjon mellom klokken 14.00 og 17.00.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 4393 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 48 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Kommentarer til denne saken