(Drammens Tidende)

MJØNDALEN: Fredag ble det klart at Stian Semb Aasmundsens kontrakt med Mjøndalen Fotball ikke blir fornyet. Midtbanespilleren hadde først en kontrakt som gikk ut i sommer, og den kontrakten ble forlenget til å gjelde ut 2021-sesongen.

Men nå er det altså slutt i Mjøndalen for Stian Semb Aasmundsen. 32-åringen er en av få spillere i MIF som er igjen fra laget som slo Brann i kvaliken i 2014, og rykket opp i Eliteserien.

MIF-trener Vegard Hansen melder at dette var en meget vanskelig beslutning.

– Ja, dette var veldig vondt. Stian har vært i MIF i mange år. Han er en fantastisk type og en god spiller. Men dette valget ble tatt på grunn av klubbens strategi om i en størst mulig grad å satse på unge spillere som kan bli salgbare, sier Hansen til Drammens Tidende.

Treneren nevner en rekke unge spillere i MIF-troppen som er aktuelle på midtbanen.

Fortsetter karrieren

Semb Aasmundsen poengterer selv at han har full forståelse for MIFs beslutning, og melder også at han heller ikke har vært sikker på om han skulle fortsette i Mjøndalen eller ikke. Men at det var aktuelt, og noe han vurderte. Nå blir det uansett ikke noe mer i brunt.

– Det er litt trist og rart at det er slutt i MIF. En klubb jeg er blitt glad i etter å ha spilt der i to lange perioder. Leit også at det skulle ende med nedrykk, men sånn er fotballen. Jeg vil takke MIF og Vegard og Kenneth (Karlsen) for alle de fine opplevelsene, og de fantastiske menneskene jeg er blitt kjent med i klubben. Gode minner, uttaler Aasmundsen, som har lyst til å fortsette med fotballkarrieren på topplan.

170 MIF-kamper

Aasmundsen kom først til Mjøndalen før 2013-sesongen, og spilte tre år for bruntrøyene før vestfoldingen gikk til svenske Jönköpings Södra. Etter to sesonger i Sverige gikk turen over grensa igjen og eliteseriespill for Kristiansund i 2018.

Før 2019-sesongen gjorde Aasmundsen comeback for MIF, etter at de bruntrøyene også var tilbake i Eliteserien det året. Veteranen har spit for eikværingene på øverste nivå i de tre siste årene.

I år har Aasmundsen vært en del ut og inn av laget (16 kamper fra start), men har vært i elleveren på slutten i en sesong som endte med nedrykk. Han står registrert med 170 offisielle kamper for MIF i løpet av seks sesonger.

LES OGSÅ: Vegard Hansen dagen derpå: – Egentlig hadde jeg hatt mest lyst til å mure meg inne og gå i barskapet