Fem prosent av nyansatte i Øvre Eiker kommune skal være folk med hull i CV'en

ORDFØRERKANDIDAT: Adrian Tollefsen er Høyres ordførerkandidat i Øvre Eiker. ARKIVFOTO: STIG ODENRUD

ORDFØRERKANDIDAT: Adrian Tollefsen er Høyres ordførerkandidat i Øvre Eiker. ARKIVFOTO: STIG ODENRUD

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Gjøre som staten, og ha som mål at minst fem prosent av nyansettelser skal være mennesker med funksjonsnedsettelser, hull i CV-en og/eller være innvandrere.

Det å ha arbeid er kanskje noe av det viktigste for å leve gode liv. Alle mennesker ønsker seg jobb, og for ikke lenge siden hadde jeg et møte på Rådhuset med nye innbyggere i Øvre Eiker. Deres aller største ønske er å få seg arbeid, men de opplever det som svært vanskelig. I Øvre Eiker er det et tøft arbeidsmarked, vi ligger tett opp til Drammen, Asker, Bærum og Oslo, og avstandene gjør at vi er del av samme bo- og arbeidsmarked.

De fleste ønsker seg arbeid mer enn noe annet

Vi må få flere ut i jobb, ikke bare de med «perfekte» CV-er, men vårt ansvar er også å hjelpe dem som av ulike årsaker har en CV med hull i. Slike «hull» er ofte fylt med like verdifull livserfaring som kanskje ikke gjør seg på en CV, men som like fult gjør deg til et dyktig menneske med høy arbeidsmoral og stor pliktoppfyllelse. Det trenger vi i Øvre Eiker.

Regjeringen har som mål at minst fem prosent av nyansettelser i staten skal være personer med funksjonsnedsettelser eller hull i CV-en. Øvre Eiker Høyre vil at kommunen skal sette seg samme mål!

Verdighet

Å ha en jobb å gå til handler om mer enn den lønnen som tikker inn på konto hver måned. Det gir selvstendighet, det gir selvrespekt, og man skaper et nettverk av kollegaer og mennesker man møter i jobben. Kort sagt får man en grunn til å stå opp om morgenen.

Jo lenger man blir værende på sosiale ytelser, desto mindre sjanse er det for at man kommer seg ut i full jobb. Det er feil bruk av ressurser og kompetanse om vi ikke benytter den kunnskapen mange mennesker sitter på – som de ønsker å bruke, men hvor de ikke får muligheten. Det er kompetanse som kommuner skal dra nytte av.

Like muligheter

Øvre Eiker kommune skal være et godt sted å bo for alle. Da må vi også sørge for at de som av ulike grunner har havnet utenfor, også får de samme mulighetene som andre til å bli inkludert.

De fleste skal få en jobb i privat sektor, og det private næringslivet må også være med på inkluderingsdugnaden. Men det skulle bare mangle om ikke det offentlige også stilte opp på dugnaden.

Så er du enige med oss i at Øvre Eiker skal være kommunen som går foran og gir mulighet til arbeid for dem som ikke så lett får seg arbeid på grunn av hull i CV-en? Da bør du vurdere å stemme Høyre den 9. september.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken