(Drammens Tidende)

VESTFOSSEN: Ingen har sett eller hørt fra 25 år gamle Simen fra Vestfossen siden slutten av februar. Tirsdag var det gått en måned siden han sist ga livstegn fra seg.

Familien meldte 25-åringen savnet forrige uke og har selv gått ut med en savnetmelding i sosiale medier. Innleggene har blitt delt av mange tusen i sosiale medier, og bildet av Simen er delt i samråd med pårørende.

– Det er veldig positivt at folk engasjerer seg, men vi opplever at mye informasjon blir delt med venner og bekjente, men ikke med politiet direkte. Jeg anmoder derfor at tipsere tar direkte kontakt med tipstelefonen vår, sier leder for etterforskning og etterretning i politiet, Tina Berg, til Drammens Tidende.

Kan det være at folk er redde for at informasjon de sitter på ikke er viktig nok eller i det hele tatt riktig?

– Det kan godt hende, men det er en avgjørelse politiet må ta. Ta derfor kontakt uansett, så tar vi en vurdering på om det er noe vi ønsker å se nærmere på, sier Berg.

Politiets tipstelefon: 99 21 20 68

Les også

Moren til savnet 25-åring: – Frykter det verste og håper det beste

Gjort flere undersøkelser

Politiet har siden forrige uke gjort flere undersøkelser i saken, og mandag kveld gjennomførte de i samarbeid med Røde Kors en leteaksjon i et avgrenset område i Vestfossen.

Onsdag formiddag har det ikke blitt gjort noen flere søk etter mandagens.

– Vi jobber fortløpende med å ta vurderinger på om vi skal gjøre flere søk, men da trenger vi mer informasjon, sier Berg.

Hun sier at det kan være aktuelt å utvide søket til andre steder enn Vestfossen.

Jobber med flere hypoteser

Berg forteller at de fortsatt ikke har en klar formening om hva som er årsaken til at Simen ikke har gitt lyd fra seg på en måned.

– Vi jobber ut ifra flere hypoteser, som at det kan ha oppstått en ulykke, at det kan være en villet handling eller at han er blitt utsatt for en kriminell handling, sier Berg.

De har gjort flere vitneavhør, uten at hun ønsker å så mye om informasjon politiet har fått.