Gå til sidens hovedinnhold

Et dødsfall og 12 nye smittetilfeller

Det er i løpet av det siste døgnet meldt om ytterligere ett dødsfall ved Fjell bo- og servicesenter. Det er en kvinne i 80-årene som døde etter å ha fått påvist koronasmitte, og ordfører Monica Myrvold Berg sender sine kondolanser til de pårørende. Gårsdagens dødsfall er det sjette dødsfallet ved sykehjemmet siden smitteutbruddet startet i midten av desember.

12 personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. 11 av dem er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller, mens smitteveien er ukjent for den siste.

Blant de smittede er det én ansatt ved Fredholt bo- og servicesenter. Én beboer settes i karantene som følge av dette smittetilfellet.

I løpet av den siste 14-dagersperioden er det registrert 165 smittede. Dette tallet er litt høyere enn de siste dagene, men i det samme sjiktet som tallet har ligget de siste to ukene.

- Vi har den åttende dagen på rad med mellom 10 og 20 nye smittede. Så det ser ut til at smittetrykket ligger stabilt i dette området akkurat nå, men det skal ikke mye til for at det begynner å stige igjen. Vi ser nå en del kommuner både i Viken, Telemark og Vestfold og Trøndelag som opplever en kraftig smitteøkning og må gjøre det samme som vi har gjort og innfører strenge lokale tiltak. Dette viser bare hvor ustabil situasjonen er, sier smittevernoverlege Einar Sagberg i Drammen kommune.

Han legger ikke skjul på at det fortsatt er bekymring knyttet til smittetallene vi kan komme til å se som følge av jule- og nyttårsselskapene.

- Vi må være forberedt på at smittetallene kan stige i begynnelsen av januar. Men jo flinkere hver enkelt av oss er til å følge smittevernreglene og jo forsiktigere vi er med større selskaper, jo større er også sjansen for at vi kommer oss gjennom jule- og nyttårsfeiringen uten en markant smittestigning. Nå er det nyttårsaften om to dager, og tradisjonelt er det en kveld hvor mange samles for å feire det nye året. Jeg oppfordrer alle til å være ekstra forsiktige dette året, sånn at man ikke utsetter seg selv eller venner og familie for smittefare. Så får vi heller satse på at vi alle kan feire litt ekstra neste nyttårsaften. Da kan vi kanskje feire både et nytt år og at pandemien er tilbakelagt, sier Sagberg.

Smittevernoverlegen gjentar også oppfordringen om at alle som kjenner de minste luftveissymptomer på nyttårsaften, dropper selskapet og sørger for å få tatt en koronatest.

Siden begynnelsen av mars har 1985 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 33 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Kommentarer til denne saken