Gå til sidens hovedinnhold

Elleve nye smittede

Tirsdag morgen melder Drammen kommune at elleve personer bosatt i kommunen har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet.

Åtte av dem er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller. To har fått påvist smitte etter reiser i utlandet, mens smitteveien er ukjent for den siste.

Ved Drammen helsehus har én pasient fått påvist koronasmitte etter at det ble iverksatt utvidet testing av både beboere og ansatte som følge av smittetilfellet som ble rapportert 3. januar, skriver kommunen i en pressemelding.

Det siste smittetilfellet medfører karantene for tre ansatte.

Forventer økning

Antall smittede siste 14 dager er 181 personer. Det er fire lavere enn i går, og tallet ligger i omtrent samme sjikt som de foregående dagene.

– Vi må fortsatt avvente noen dager før vi kan trekke noen konklusjoner om hvordan jule- og nyttårsfeiringen har påvirket smittetrykket i Drammen kommune. Det må forventes at det vil komme en viss økning i antall smittetilfeller, men dersom alle har vært flinke til å følge smittevernreglene, så kan vi håpe at denne økningen blir begrenset, sier kommuneoverlege John David Johannessen i Drammen kommune i pressemeldingen.

Lette symptomer

Han understreker at anbefalingen om å teste seg selv ved lette luftveissymptomer fortsatt gjelder.

– Mange sitter fortsatt på hjemmekontor, men det er også en del yrkesgrupper som ikke kan utføre arbeidsoppgavene sine hjemmefra. De som møter kollegene på arbeidsplassen, må være ekstra oppmerksomme på symptomer og sørge for at de tester seg og får avdekket eventuell smitte. Det er viktig at vi klarer å unngå stor smittespredning på arbeidsplassene, sier Johannessen.

Kommentarer til denne saken