Eline Dagestad (22) har drevet med idretten hun elsker siden hun var liten jente. Det var da storebroren spilte innebandy at hun også ville begynne med det samme.

Nå er 22-åringen fra Krokstadelva en av landets beste innebandyspillere.

LES OGSÅ: Maiken (20) gir ikke opp drømmen: – Skal prøve meg igjen

– Få bort det tradisjonelle

Dagestad studerer på Norges idrettshøgskole ved siden av idretten. Der tar hun en femårig lærerutdanning med fokus på kroppsøving og idrettsfag.

– Det er et veldig morsomt studie. Vi jobber mye med å prøve å få bort det tradisjonelle ved kroppsøving, sier den unge Eikværingen.

Eikerbladet møter Dagestad hjemme i huset til familien i Krokstadelva. Tidligere i høst flyttet hun til Oslo for studier, men også et skritt nærmere innebandylaget hun spiller for.

– Det gikk greit å flytte. Jeg flyttet sammen med ei venninne og bor nå i et kollektiv. Det var litt rart i starten, men det er ikke så ofte vi møtes siden vi har ulike treninger og skoletider. Det går overraskende bra, sier 22-åringen.

Hun forteller videre at hun hele livet har spilt på innebandylaget Nor92 i Eiker, men at hun valgte å ta et annet valg da hun var 16 år gammel. Det førte til en lengre reisevei til trening og en større satsing på innebandy.

– Vi klarte å komme oss opp i eliteserien her med Nor92, så det var veldig gøy å være med på reisen dit. Men etter et år i eliteserien ble det ikke mer, det ble litt mye for de fleste. Vi hadde ikke så mange som ville satse, sier Dagestad som da byttet til laget Grei i Oslo for å satse på idretten.

Det valget har hun ikke angret et sekund på.

LES OGSÅ: Karoline (29) styrer Eikers mest populære møtested: – Veldig lojale kunder

Verdensmesterskap neste

– Jeg spilte verdensmesterskapet (VM) i 2016. I 2018 byttet jeg lag for å prøve å komme meg til enda et VM, og det gikk jo veldig bra, sier 21-åringen.

Om kun kort tid setter Dagestad seg på bussen med resten av landslaget og vender snuta i retning Uppsala i Sverige. Det er VM som står for tur og selv om 21-åringen har spilt et verdensmesterskap tidligere, så er hun nervøs for neste helgs konkurranse.

– Det er litt skummelt. Jeg føler meg fortsatt litt som en debutant og må prøve meg litt frem.

I tillegg til å være en av Norges beste innebandyspillere har Eikværingen fått tilbud fra ulike svenske lag om hun ønsker å flytte på seg.

– Jeg har ikke turt å ta tilbudene enda. Jeg har vært der noen ganger, men jeg har ikke turt å ta steget, sier Dagestad.

Hun forteller videre at hun har vært redd for å flytte ut hjemmefra, men at hun den siste tiden har funnet ut at det ikke er så farlig.

– Det har kommet tilbud fra blant annet Karlstad og ulike klubber i Göteborg, så det er veldig kult. Det er mye høyere nivå der.

Det eneste som stopper 22-åringen fra å ta tilbudet er lærerutdanningen hun går. Der er det mange obligatoriske timer hun må være til stede i Oslo på. Selv om hun er litt i tvil, så ville Dagestad vært villig til å sette utdanningen på pause for å satse i Sverige.

– Nå hadde nok vært det beste. Det er dumt å vente fem år, plutselig er jeg for gammel og ikke like god lenger.

Målet til Dagestad er å gjøre det bra i VM og en skal ikke se bort ifra at hun tar sjansen på å satse i Sverige.

LES OGSÅ: Mann i 40-årene fra Øvre Eiker skal ha anskaffet våpen