Gå til sidens hovedinnhold

Ekstra mørkt i mørketida

Artikkelen er over 2 år gammel

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Inngangen til årets julefeiring ble ekstra trist i år. En mann blir drept i Hokksund. Det er bare leit, uvanlig og uventet. Våre varmeste tanker går til de etterlatte.
Hvis politiets mistanke om at det er en relasjon mellom den drepte og drapsmannen er riktig, blir det ekstra vondt. Uansett; drap og død er aldri hyggelig.

1. juledag er også en dag med store kontraster. Midt på dagen blir vi gjennom mange kanaler gjort kjent med at prinsesse Märtha Louise og sjaman Durek Verrett er sammen med kongefamilien til gudstjeneste i Holmenkollen kapell.

Ni timer seinere kommer nyheten om at prinsessens tidligere ektemann, Ari Behn, har tatt sitt eget liv. Det tidligere parets tre barn har mistet en far, mange andre en kjær venn.

I timene og dagene etter blir Ari Behn minnet av mange og omtalt i rosende og varme ordelag.
Maud Angelica, Leah Isadora og Emma Tallulah har i likhet med barna til den drepte mannen i Hokksund ikke lenger en far.
Snart får de bare en grav å gå til.

Både Ari Behn og prinsessen vært offentlige objekter for mobbing i mange år. Jo da, de har i form av posisjon vært interessante og viktige å følge for en rekke medier. De har ikke alltid opptrådt som A4-mennesker. Derfor fått sekken full av ukvemsord, særlig på sosiale medier.
Så seint som 18. desember la Ari Behn ut en melding på sin Facebook-side om at han hadde en salgsutstilling på Farmandstredet i Tønsberg. Noen få dager seinere er han ikke lenger blant oss.

Livet endres så fort.
Når det skjer uventet blir det som en sjokkopplevelse. Vi vet alle at vi skal dø. Vi håper at det skjer når vi er gamle, trette av dage og har levd et godt og langt liv.
Uansett bør vi sette mer pris på hverandre når vi er her – mens vi lever.
I løpet av sekunder kan alt endres så dramatisk.

Det ble ekstra mørkt i mørketida i år. Gi en venn en ekstra klem nå – før det er for seint.

I løpet av sekunder kan alt endres så dramatisk.

Kommentarer til denne saken