Det har vært en utfordrende vinter for brøytemannskapene denne vinteren, og det har gått hardt ut over dette gjerdet langs Semsveien. Natt til onsdag 18. januar ble gjerdet totalt ødelagt etter at det ble brøytet.

Eieren av gjerdet vil ikke ha navnet sitt på trykk i Eikerbladet, men i de offentlige postlistene til kommunen har det blitt sendt inn et krav om erstatning gjennom et advokatfirma for skader etter snøbrøyting. Eieren av gjerdet informerer her at gjerdet ble nyoppført i september 2022 og kostet 280.000 kroner.

Nå krever vedkommende erstatning for skadene gjerdet er påført. Det er estimert til å koste 100.000 kroner i fikse gjerdet. Ifølge erstatningskravet viser bildene at gjerdet er skadet og det må etter all sannsynlighet skiftes ut i sin helhet. I tillegg viser bildene at brøyteentreprenør har kjørt halvannen meter på yttersiden av gangveien.

Cowboyvirksomhet

Eieren er tydelig irritert over hvordan kommunen har behandlet saken. Gjennom tekstmeldinger forteller han Eikerbladet at han etterspør blant annet bedre kommunikasjon fra kommunens side.

– Om entreprenør eller kommune var interessert i å utøve kommunikasjon med ulike grunneiere, eller huseiere, i stedet for drive «cowboyvirksomhet» og bare ture på, så hadde slike uheldige episoder vært unngått.

Eieren har selv fartstid som maskinentreprenør med brøyting på agendaen. Han forteller at en av de viktigste arbeidsoppgavene er å informere og kommunisere med huseierne om hva som er greit og hva som er ugreit.

– Som tidligere brøytemannskap vet jeg at brøyting i perioder med mye snø kan være svært utfordrende.

LES OGSÅ: Selger den populære blomsterbutikken: – Føles feil at jeg er eier

Ingen kommentar

I erstatningskravet står det at eieren er svært overrasket over det inntreffende. Vedkommende hadde blant annet flyttet på en tilhenger som ikke sto langt nok unna gangveien for å gjøre det lettere å brøyte . Utover det har han ikke hørt noe fra brøyteentreprenør om ytterlige problemer eller utfordringer knyttet til brøyting i nærheten av hans eiendom.

Eieren har selv sørget for å holde gjerdet fritt for snø for å unngå for stor belastning fra brøytet snø. Det bemerkes også i kravet at gjerdet står lengre fra gangvei enn det som er påkrevd.

I tillegg til erstatning forteller eieren til Eikerbladet at han ønsker en innrømmelse og en unnskyldning fra kommunen om skadene.

Tjenesteleder i avdeling vei og park, Morten Tronrud har per nå ikke mye å kommentere når Eikerbladet sender over spørsmål. Gjennom en e-post skriver han at det er en pågående sak som kommunen ikke har noen kommentarer til på det nåværende tidspunkt.

LES OGSÅ: Bergenseren Petter (33) endte opp i Hokksund: – Visste ikke hvordan det kom til å bli