Det som var lurt i går, i fjor eller for ti år siden er ikke nødvendigvis like lurt i morgen, neste år, eller om ti år.

– Vi skal bli en enda bedre og mer relevant lokalavis. Vi vil at Eikerbladet skal være livskraftig og selvstendig i mange år, i 100 år, minst, sier redaktør og daglig leder Stig Odenrud.

I likhet med mange andre lokalaviser er han nødt til å tilpasse kart og terreng og ta konsekvensen av at verden er i endring, i rask digital endring.

LES OGSÅ: Sik får du lest alle sakene

Magasin

Hensikten med å satse enda mer digitalt innebærer er å styrke de redaksjonelle ressurser. I praksis betyr det flere saker, og blant annet magasinet som du nå leser i.

Dette magasinet er spesielt godt på mobil, men kan også leses på vanlig datamaskin. Her vil vi hver lørdag dele ulike saker fra både Eiker og andre steder. Kanskje vil vi lage temamagasiner hvor vi samler saker om spesifikke tema, eller vi finner på noe helt annet.

Må endres

Siden nyttår har Odenrud og journalist Siri-Helene Hagen Lia sørget for å gi ut Eikerbladet sammen men flere flinke frilansjournalister.

– Antall saker har økt, og vi har satt digitale leserekorder hver uke siden nyttår. Det betyr at leserne er glade for å finne siste nytt på nett raskt. Det ikke uvanlig at det hver uke er nesten dobbelt så mange saker på nett som det vi får plass til i papiravisen, forklarer redaktøren.

For å gi leserne mer av det de vil ha mer av blir det en omlegging. Det betyr at det blir enda flere saker på nett, og én solid papiravis hver uke fra andre uka i mars.

Intet kutt – bare mer

Papiravisa blir stort sett som nå.

– Det blir fortsatt familiesider, en solid oversikt over hva som skjer i Eiker, TV-program og selvfølgelig kryssord, lover han.

I tillegg lover Eikerbladet noe helt nytt, en ny avis hver lørdag.

– Vi kommer til å lage et helt nytt digitalt helgemagasin. Det vil ligge klart hver lørdag morgen fra klokka 08:00, forteller Odenrud.

Magasinet koster ikke noe ekstra og er dermed inkludert i abonnementsprisen.

– Det blir en miks mellom lokale saker, kanskje noe fra nabodistriktene, nasjonale og av og til også saker fra andre deler av verden. Dette blir ikke først og fremst harde nyhetssaker, men hyggelige saker som det er trivelig å lese, forteller Siri-Helene Hagen Lia.

I tillegg til å være journalist har hun også ansvar for nett, og det helt nye helgemagasinet i Eikerbladet.